Daders van kindersekstoerisme en criminologisch beleid met Anneke Koning

Season 1, Episode 3,  Aug 15, 2019, 12:54 PM

“Het stereotype beeld van een pedofiele, blanke man van middelbare leeftijd als dader is gevaarlijk, omdat we op die manier een deel van de dadergroep vergeten.” In deze derde aflevering van De Criminoloog vertelt Anneke Koning over kindersekstoerisme. Ze heeft hier in 2016 een onderzoek over gepubliceerd voor Politie en Wetenschap en de komende jaren gaat ze zich hier verder in verdiepen voor haar promotieonderzoek. In de podcast vertelt ze over de diverse groep daders van kindersekstoerisme en wat de overheid kan doen in haar aanpak van deze vorm van criminaliteit.

“Het stereotype beeld van een pedofiele, blanke man van middelbare leeftijd als dader is gevaarlijk, omdat we op die manier een deel van de dadergroep vergeten.”

In deze derde aflevering van De Criminoloog vertelt Anneke Koning over kindersekstoerisme. Ze heeft hier in 2016 een onderzoek over gepubliceerd voor Politie en Wetenschap en de komende jaren gaat ze zich hier verder in verdiepen voor haar promotieonderzoek. In de podcast vertelt ze over de diverse groep daders van kindersekstoerisme en wat de overheid kan doen in haar aanpak van deze vorm van criminaliteit. 

Blijf op de hoogte door onze website te bezoeken: www.podcastdecriminoloog.nl en door ons te volgen via verschillende sociale media, zoals:

Instagram: https://www.instagram.com/decriminoloog
Facebook: https://www.facebook.com/podcastdecriminoloog
Twitter: https://twitter.com/criminoloog

Vergeet niet een review achter te laten in de podcast apps van Apple en Android, zodoende kunnen nieuwe luisteraars ons makkelijk vinden!