‘Ik ben het mislukte product van het huidige onderwijssysteem’ | Jan Gustavo Kuipers (Mr. Chadd)

Sep 26, 2019, 03:00 PM
Zoek je hulp bij huiswerk, dan download je de app van Mr. Chadd. Binnen tien seconden heb je toegang tot een netwerk van universitair geschoolde coaches. We gaan in gesprek met de medeoprichter van deze app: Jan Gustavo Kuipers.

‘Gebruikers van alle leerjaren en niveaus kunnen via onze app onbeperkt vragen stellen binnen alle reguliere schoolvakken. Binnen tien seconden staat er via de chatfunctie van de app een universitair geschoolde coach klaar voor de scholier. We hebben een online assessmenttool waarin we coaches scannen op vakinhoudelijke kennis, didactiek, zoek- en typsnelheid. De voorwaarden zijn dat je als coach aan de universiteit studeert, VWO hebt gedaan, minimaal een 8 hebt gehaald voor het vak dat je geeft én de assessmenttool goed doorloopt.’

Hoe was je eigen schooltijd? Kuipers: ‘Ik doe dit voor mijn vijftienjarige ik die een beetje extra hulp hard nodig had tijdens die middelbare schooljaren. Ik vind het niet goed om kinderen tussen de 12 en de 18 jaar oud verantwoordelijk te houden voor het traject dat voor ze klaarligt. Het traditionele schoolsysteem is niet fit voor iedereen en daar probeer ik met Mr. Chadd iets aan te veranderen’, aldus Kuipers.

Nieuwsgierig naar de ambities van Jan Gustavo Kuipers ten aanzien van het conservatieve onderwijssysteem? Kijk de hele aflevering!