‘Help-content is dé grote kans voor merken op YouTube' | Peter Minkjan (Co-founder 5PM)

Mar 19, 03:00 PM
YouTube is voor bedrijven enorm interessant en relevant, maar wordt niet altijd op de beste manier ingezet. Hoe word je succesvol op en door YouTube? In gesprek met Peter Minkjan (Mede-eigenaar 5PM).

Minkjan: “Het Help-Hub-Hero-model van Google is gepubliceerd om bedrijven te helpen bij het vorm geven van hun videostrategie. Dit model wordt weergegeven in een piramide. Boven in de top zit de hero-content. Het zijn de twee of drie grote campagnes per jaar die je écht wil pushen om veel mensen te bereiken. De tweede laag is de hub-content. Dat is seriematige content waarbij je elke week een video publiceert, waarbij vaak wordt samengewerkt met influencers. Helemaal onderin heb je de help-content. Met deze video’s geef je antwoord op vragen van (potentiele) klanten. Het is ontzettend interessant voor bedrijven die producten verkopen waar mensen vooraf research naar doen. Mensen gaan met een probleem naar YouTube en willen daar het antwoord vinden. Met jouw help-content én product of dienst is het mogelijk om deze vragen te beantwoorden. Vooral de onderste laag van de piramide wordt bijna altijd vergeten door ondernemers, terwijl daar juist heel veel kansen liggen.”

Peter Minkjan
In 2018 zagen Peter Minkjan en zijn partners een grote kans liggen voor bedrijven en merken om YouTube succesvol in te zetten. Met 5PM helpen ze klanten in alle facetten aan succes op YouTube: van strategie tot uitvoer. Meer views, kijktijd, advertentieomzet en conversies door videocontent beter te verspreiden, optimaliseren en data-gedreven inzichten te geven.

Ben je benieuwd hoe YouTube voor jouw merk of bedrijf ingezet kan worden? Kijk de nieuwe aflevering.