'We bouwen een pensioenpremie schuld op' | Erik Lutjens (DLA Piper Covid-19 Taskforce)

Apr 03, 2020, 10:00 AM
DLA Piper Covid-19 Taskforce lid Erik Lutjens vertelt over de consequenties voor de pensioenen ten gevolge van de corona crisis. ⇨ Abonneer je nu op het kanaal van 7DTV voor meer video’s: https://bit.ly/2Je2J5D

Erik Lutjens is pensioenspecialist bij DLA Piper en praat in dit gesprek over actuele ontwikkelingen op het gebied van pensioenen. Pensioenpremies zijn een heel belangrijk onderdeel van de loonkosten voor een werkgever.

Wat gebeurt er als deze premies niet of later worden betaald? Niet alleen voor de werkgevers een actueel item. Ook voor de pensioenfondsen en verzekeraars van belang, want ook al worden premies niet, of uitgesteld, betaald, zij zullen toch aan de opbouw van de pensioenaanspraken moeten blijven doen.

De stichting arbeid heeft een oproep gedaan aan de pensioenfondsen en verzekeraars om coulant te zijn en dit zien we doordat premiebetalingen voor in ieder geval 30 dagen opgeschort kunnen worden. Risico is wel zo zegt Lutjens, dat we hiermee een soort stuwmeer van pensioenpremie schulden opbouwen als we niet oppassen.

Daarom dat men ook in afwachting is voor een pensioenpremie subsidie, net als bij de loonkosten, de NOW regeling.

Ga in overleg met je pensioenuitvoerder, dat is het devies van Erik Lutjens, pensioenspecialist en partner bij DLA Piper, zo meldt hij op 7DTV.