Adriaan Mol (CEO Mollie) ‘Per dag sluiten er 250 nieuwe klanten bij ons aan’

Apr 29, 03:00 PM
Mollie is het Nederlandse bedrijf voor slimme (online) betaalproducten. Vooral nu, tijdens de coronacrisis, blijven de online betalingen pieken en hebben ze het drukker dan ooit. Hoe kan je in crisistijd positief blijven ondernemen? In gesprek met Adriaan Mol (Mollie). 

Adriaan: ‘Op dit moment gaat het als een malle. De prognose voor dit jaar: 50 procent groei in vergelijking met 2019. Op dit moment zit dat op 80 procent groei. Black Friday is voor Mollie normaliter de drukste dag van het jaar qua online betaalverkeer, dat is wat we nu dagelijks aan het doen zijn. Het gaat om bestaande klanten die meer omzetten omdat heel Nederland online bestelt, daarnaast is er ook een grote toestroom van nieuwe klanten. Het zijn kleinere klanten die zich nu registreren: dat kan van tijdelijke aard zijn of ondernemers die nu willen inspringen op nieuwe kansen die de crisis met zich meebrengt. Per dag sluiten er 250 nieuwe klanten bij ons aan. We willen geen onethische zaken bedienen, dus woekerprijzen voor mondkapjes of vaccins die niet bestaan zijn voor ons echt een no-go.’ 
 
Advies 
‘Dagelijks ga ik in gesprek met klanten, relaties, vrienden van klanten om te helpen of een luisterend oor te bieden. Vanuit daar probeer ik partijen bij elkaar te brengen of initiatieven sneller te laten starten. Bijvoorbeeld de coupons voor ‘Help de Horeca’. Maar om nu een snelle (online) vlucht te maken, is er meer nodig dan alleen online payments. Er is ook webwinkel met de bijbehorende software en tools nodig om snel die start te kunnen maken. Daar kunnen we bij helpen of klanten aan de juiste partij koppelen.’
 
Ben je benieuwd welk adviezen Adriaan Mol nog meer geeft om positief met de crisis om te gaan? Bekijk de hele aflevering!
 
Over 7DTV Update
Voor het nieuwe programma UPDATE gaat Ronnie Overgoor in gesprek met ondernemers die al eerder te gast waren bij 7DTV. Hoe gaat het met deze ondernemers sinds het vorige gesprek? Waar zijn ze nu mee bezig en hoe dealen zij met deze tijd, waarin het coronavirus over de wereld jaagt? Wat is de impact op henzelf en op hun business en welke lessen leren zij op dit moment?