André Haardt (oprichter Squla): ‘Het is een toekomstdroom die werkelijkheid wordt.’

May 06, 03:00 PM
‘Op onderwijs wordt nooit bezuinigd, ook niet in crisistijd.’ In gesprek met André Haardt, oprichter van het interactieve online leerplatform Squla. ⇨Abonneer je nu op het kanaal van 7DTV voor meer video’s: https://bit.ly/2Je2J5D
 
‘Digitaal onderwijs stelt ons instaat om de meest waardevolleresource– een gemotiveerde leerkracht – veel beter te benutten op een manier die individuele leerlingen verder helpt. Daar is iedereen het mee eens, maar de vraag is altijd geweest: hoe gaan we dat als leerkracht organiseren met alle werkzaamheden op een dag? In deze tijd van corona zijn we het gewoon aan het doen. De conservatieve tegenargumenten - zoals het tegenspreken van het succes van online lesgeven of inbreuk op privacy - zorgen nu even niet voor een blokkade. Daar geniet ik van. Het is voor ons een doorbraak, omdat we van aanvullend onderwijs naar de kern van het onderwijs zijn opgeschoven’, aldus Haardt.
 
Haardt ziet in zijn directe omgeving ook ondernemers die het moeilijk hebben tijdens de coronacrisis. Met diverse ondernemers spart hij over creatief ondernemerschap ten tijde van corona.
 
Ben je benieuwd naar het ondernemersverhaal van Haardt en de ontwikkeling van Squla? Bekijk de hele aflevering!