‘Blockchain wordt wereldwijd geaccepteerd’ | Marloes Pomp (Blockchainexpert)

May 07, 03:00 PM
Welke rol speelt blockchain in de financiële wereld van de overheid? In gesprek met blockchainexpert Marloes Pomp. Bekijk de nieuwe aflevering van 7DTV. 
 
Pomp: ’Ik heb gewerkt voor het vernieuwingsprogramma van de Rijksdienst “Hoe vernieuwen we de overheid”. Dan heb je al snel met tech te maken, daar ontdekte ik dat ik dat ontzettend leuk vind. Toen ik daarmee begon was het ook de tijd dat Twitter opkwam. Ik moest echt alles zelf leren, door video’s te kijken, te leren programmeren en alles online eigen te maken. Juist doordat ik een andere achtergrond heb is het makkelijker om tussen de verschillende technologieën door te bewegen en ook open te staan voor wat er allemaal verandert. Ik train allerlei topambtenaren in nieuwe technologieën en heb vele pilots gedraaid binnen de overheid om te ontdekken wat je ermee kan. Leren door te doen is een aanpak, daar kan een pilot goed bij werken.’
 
Blockchain
‘Blockchain is het digitaliseren van ketenprocessen. Ik zie het als een technologie die past bij de ontwikkeling die we nu doormaken. Organisaties waren eerst bezig om hun eigen proces te digitaliseren en langzaam zie je de verandering naar het digitaliseren van ketens. Men was opzoek naar een techniek die dat proces kan ondersteunen. Het is erop ingericht om een gezamenlijk administratie of gezamenlijk proces in te richten. Blockchain is een goede oplossing voor dat vraagstuk. Dit past ook heel goed bij overheidsvraagstukken.’
 
Ben je benieuwd hoe Marloes Pomp blockchain inzet en waarom het vaak als digitaliseringsproces wordt geaccepteerd? Bekijk de nieuwe aflevering.
 
Welkom op het YouTube-kanaal van 7DTV, het grootste video interview platform voor ondernemend Nederland! Elke week gaan we het gesprek aan met een ondernemer die een goed ondernemingsplan heeft. Van interessante managers tot de beste entrepreneur van Nederland, en van Joel Beukers tot Won Yip, bij 7DTV ben je op het juiste adres voor video's over de meest uiteenlopende ondernemers.
 
Bekijk ook andere afleveringen van 7DTV:
Daan van Zanten (Nextens): 'There are two things certain in life: death and taxes' ⇨https://youtu.be/kqfMybntGiY
Henny Coorengel (HVK Stevens): ‘We zijn creatief op fiscaal gebied’ ⇨https://youtu.be/H16A94HJZDI
 
Kijk al onze video's op: https://www.7dtv.nl
Informatie voor bedrijven op: https://www.partner7dtv.nl
Volg ons op Twitter: https://twitter.com/7DTVnl
Like ons op Facebook: https://www.facebook.com/7DTVNL
Volg ons op LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/7-ditches-tv/
 
#blockhain #digitalisering #overheid