Sales-expert Terry van den Bemt: ‘Je hoeft geen natuurtalent te zijn’

Mar 03, 06:00 PM
De sales binnen een organisatie goed op orde krijgen, is voor sommige ondernemers een uitdaging. Sales guru Terry van den Bemt maakt er geen hogere wiskunde van: ‘Sales is een vaardigheid die je kunt leren.’ Hij schreef er het boek De Sales Architect over en deelt in dit gesprek zijn tips. 

In de 7DTV-serie BookStories - in samenwerking met uitgeverij Business Contact – krijg je belangrijke ondernemerslessen van inspirerende auteurs van businessboeken.
 
[WIN EEN BUSINESS BOEK] Geef jouw beste sales-tip & maak kans op het boek De Sales Architect. Laat een comment achter!

Sales is een vaardigheid
Sales is allang geen eendimensionaal trucje meer. Het is een veelzijdig gebied dat veel meer vraagt dan een dosis enthousiasme en doorzettingsvermogen. Het opbouwen van een goed geolied salessysteem is belangrijk. Of je nu commercieel verantwoordelijk bent voor een klant, een team of je eigen bedrijf. Terry van den Bemt neemt ons mee over de volledige breedte van het hedendaagse salesvak. Terry: “Het aardige aan sales is dat het gewoon een vaardigheid is – niet iedereen zal er even goed in worden – maar het is goed aan te leren. Je hoeft geen natuurtalent te zijn, het is geen magicbox. Er zitten allerlei wetmatigheden achter. (…) Dus als je het wil leren, dan gaat je dat lukken.”
 
De Sales Architect
Met Terry’s bewezen aanpak bespaar je jezelf en je bedrijf een hoop stress en teleurstellingen. En het belangrijkste: je wint tijd en goede klanten. “Je hebt natuurlijk de The Wolf of Wall Street-achtige onzin, daar houd ik me verre van. In de basis is sales voor mij: mensen helpen hun probleem oplossen. Daar moet je mee beginnen. Vervolgens heb je vaardigheden en strategieën nodig om dat goed duidelijk te maken. Om mensen te helpen moet je ze in laten zien dat ze een probleem hebben en dat jíj ze daarmee kan helpen.”
 
Ben je benieuwd welke sales-tips Terry van den Bemt geeft? Bekijk deze nieuwe aflevering bomvol tips voor ondernemers!