E-sporter Eldridge O’Niel: ‘Ik wil een rolmodel zijn voor jonge E-sporters’

Jul 27, 06:00 PM
Een voetbalgame is veel meer dan een potje voetbal spelen achter je spelcomputer. E-sporter Eldridge O’Niel heeft een florerende E-carrière opgebouwd in de (voetbal)gamewereld. Hoe bouw je zo’n carrière op? Hij deelt zijn inspirerende verhaal. 

E-Sporter
Eldridge: “Ik ben een professioneel E-sporter. Ik vertegenwoordig als voetbalgamer het Nederlands elftal van de KNVB: E_oranje. Het is mooi om na jarenlang gamen je eigen land te vertegenwoordigen op het EK. Vorig jaar ging het EK niet door, maar in de gamewereld wel.’

PES-speler
“Fifa en PES worden gemaakt door twee verschillende ontwikkelaars. Fifa door EA en PES door KONAMI. EA is een veel groter bedrijf dan KONAMI: ze kopen alle licenties op, hebben veel meer geld waardoor ze een monopolie positie hebben. Daarom is FIFA meer mainstream en wordt het door jongeren gespeeld. Als ik bij FIFA zou spelen zou ik een van de velen worden, bij PES krijg ik de kans om bij de top van de wereld te spelen.”

Ben je benieuwd hoe Eldridge O’Niel de top heeft weten te bereiken in de gamewereld? Bekijk deze nieuwe aflevering bomvol tips voor ondernemers!