Realitní týden: Politická korektnost, hyperkorektnost ve vyjednávání

Episode 54,   Aug 23, 2021, 01:30 AM

Už podruhé s Mirem Babkou a Hankou Petržílkovou natáčíme rozhovor pro Realitní týden. Hned na úvod se mi povede pěkný přešlap. Poslechněte si to. 

Tématem našeho rozhovoru je hyperkorektnost. 

Já nevím úplně, co to je. A Miro se kvůli tomu cítí provinile. To je úplnej skandál. 

Ve vyjednávání většinou vždycky jdeme rovnou k věci a hodíme velkou smradlavou rybu na stůl. Vlastně se trochu bojím těch situací, kdy lidi nechtějí říct, co chtějí. 

V rozhovoru prozRADIM: 
  1. Na čem kolabují obchodní případy. 
  2. Kde se vzal trend politické korektnosti.
  3. Kdo řídí svět.
  4. Jací agenti běhají po Čechách a jak vidím Vrbětice. 

Povím Vám jednu věc. Bez empatie to v realitním byznysu nejde. Empatie není žádná psychická nemoc. Když Vám věnuji 100% pozornost, nelistuju přitom na Tinderu, nenakupuju na Zalandu ani nesjíždím realitní servery, abych z Vás vyždímal maximum. 

Realitní byznys je založený na emocionální vazbě s klientem. Těžíte ze svého dobrého jména, kterého jste si dokázali vybudovat. 

ProzRADIM Vám, co co dělají hyperkorektní a co neempatičtí lidé. 

Vyznavači hyperkorektnosti se nad vším pohoršují. Když jsem pročítal minulou diskuzi před prvním dílem s Mirem Babkou, ve které mě hyperkorektní lidé zmiňovali, rozhodně si nemáme co vyčítat. Hyperkorektnost rozhodně neznamená slušnost. 

Bavíme se o funguvání lidského mozku a taky o manipulaci. Marketingoví specialisté jsou experty na manipulaci. Posty na sociálních sítích jsou manipulace. Teazer je manipulace. Tenhle text je taky manipulace. 

Mě slušně manipuluje Apple. A vlastně jsem za to rád. 

Pusťte si náš rozhovor. Dozvíte se, že hyperkorektnost vede k emocionálnímu oplošťování vztahů a ztrátě byznysu. Pokud mluvíte hyperkorektně, abyste se nedotkli člověka na druhé straně, jste pokrytci. Vy toho člověka jen manipulujete svým vystupováním.