Matilda Hanscomb om Thomas Gotthards fortid

Sep 16, 07:20 AM
Kort tid efter, at præsten Thomas Gotthard blev idømt 15 års fængsel for mordet på sin kone, modtager Kristeligt Dagblad en mail.

Afsenderen er den pensionerede præst Hans Verner Lollike, der mener det skal frem i lyset, hvordan Thomas Gotthard i sin tid som præst har en lang historik af indberetninger om problematisk og manipulerende adfærd bag sig. En adfærd som flere prominente personer i folkekirken har været vidende om, men passivt har ladet forsætte, alt imens kollega efter kollega til Thomas Gotthard er gået ned med flaget.

Matilda Lyager Hanscomb, der er journalist på Kristeligt Dagblad, satte sig for at undersøge sagen, og som Hans Verner Lollike berettede, så tegnede der sig hurtigt et klart mønster. 

Konflikter, bagtalelse, mobning, konfrontationer og uberettigede fyringer af betroede medarbejde var en fast del af Thomas Gotthards modus operandi. Alt sammen noget, som har haft alvorlige psykiske konsekvenser for en række af de mennesker, Thomas Gotthard i sin tid som præst har arbejdet sammen med. 

I denne uges afsnit af ”Tro Om” er Matilda Lyager Hanscomb gæst i studiet. Her fortæller hun om sit arbejde med historien, og vært Philip Christoffersen spørger hende om, hvorfor ingen gjorde noget på trods af, at der blevet slået alarm flere gange.