Kristine Garde om kirkens advokatundersøgelse mod Flemming Pless

Season 2, Episode 6,  Sep 23, 05:00 AM

Siden foråret har den kendte sognepræst Flemming Pless været sendt på orlov på grund af krænkelsesanklager fra fem kvinder.

Fredag indleverede Flemming Pless så sin forklaring. Et 40 sider langt dokument blev overdraget til advokatfirmaet Kromann Reumert, der som Kristeligt Dagblad denne uge har erfaret er blevet sat til at stå for undersøgelsen af Flemming Pless i folkekirkens første store MeToo-sag. 

Anklagerne hænger fortsat over hovedet på ham som tunge, mørke skyer, mens det er umuligt for offentligheden at få noget at vide. Hverken Københavns Stift, Kirkeministeriet, biskoppen eller Flemming Pless har ønsket at udtale sig. 

Advokatundersøgelser som denne er blevet en populær måde at undersøge MeToo-sager på i blandt andet mediebranchen og hos politiske partier. En fremgangsmåde som nu også har spredt sig til folkekirken.

Men hvorfor er hele sagens forløb fortsat så mørklagt? Er en advokatundersøgelse overhovedet det mest optimale værktøj at tage i brug for en institution som folkekirken? Og hvad kan resultatet af undersøgelsen få af konsekvenser for Flemming Pless? 
Det spørger vært Philip Christoffersen retsteolog og forfatter Kristine Garde om i denne uges afsnit af ”Tro Om”.