Opfordring fra prisvindende forsker: Tag nu migræne alvorligt!

Season 3, Episode 12,  Nov 18, 2021, 12:12 PM

Selvom videnskaben er nået langt med at forstå migræne, oplever forsker og læge Jes Olesen stadig, at patienter - og nogle læger - ikke tager sygdommen alvorligt. Ifølge Jes Olesen skyldes det blandt andet, at forskningen i mange år ikke var i stand til at finde en forklaring på, hvad der udløser den ekstreme hovedpine, som migrænepatienter oplever.  

Det ved man nu! Takket være blandt andet Jes Olesens arbejde med feltet - et arbejde, som for nylig blev belønnet med en stor pris. Jes Olesen fortæller i denne udgave af Brainstorm, at forskningens stedmoderlige forhold til migræne også skyldes, at det er en sygdom, der typisk rammer kvinder, og at den derfor historisk er blevet mødt med en masse fordomme.

Fordomme, der er blevet til tabuer, som ifølge Jes Olesen blandt andet fører til, at mange migrænepatienter ikke søger lægehjælp.

Hør meget mere om, hvad der sker i hjernen under et migræneanfald, og hvorfor migrænepatienter skal kræve deres ret til ordentlig lægehjælp. Velkommen til Brainstorm!

Brainstorm er støttet af Lundbeckfonden

Medvirkende: 
  • Jes Olesen, professor på Københavns Universitet, overlæge og grundlægger af Dansk Hovedpinecenter

Nyeste Brainstorm-artikel: 

Find mere hjerne-viden på Brainstorm’s Instagram!