Speciál z konference Lean Summit 2022 - Jiří Neužil, Milan Šlapák

Season 1, Episode 102,   Jan 31, 2023, 02:00 AM

Během konference Lean Summit 2022 jsme natočili 2 podcasty se 4 osobnostmi, které v oblasti lean managementu dokázali zajímavé věci, o které se s vámi během rozhovoru podělí. V tomto podcastu přinášíme rozhovor s prvními 2 hosty - Milanem Šlapákem a Jiřím Neužilem. 

Jaké mají zkušenosti s implementací leanu - kde se podařilo lean přístup zavést a kde je naopak stále přístup pro zlepšení? Jak vnímají rozdíly v implementaci leanu v jednotlivých firmách? Jak motivují své zaměstnance, aby přicházeli s návrhy na zlepšení? To vše se dozvíte v tomto díle :)

Milan Šlapák

Milan má 20 let rozsáhlých obchodních zkušeností v oblasti taktického i strategického řízení. V současnosti působí jako prezident ve společnosti General Electric ČR & SK a také zastává pozici generálního ředitele a výkonného ředitele ve společnosti GE Aviation Turboprop, která vede samostatný P&L zahrnující intenzivní výzkum a vývoj a výrobu a služby leteckých motorů. Zastává také post viceprezidenta Americké obchodní komory. Milan začal svou kariéru u GE v roce 1999 u GE Transportation, později přešel do GE Healthcare a poté do korporátní divize General Electric jako Country Manager pro východní Evropu a severské regiony. Od roku 2009 působí ve společnosti GE Aviation. Během let působil také v zahraničí, např. v USA, Itálii, Číně a Francii. Magisterský titul v oboru Operations & Management a PhD titul v oboru E-Business získal na ČVUT v Praze.

Jiří Neužil

Jiří rád pracuje s lidmi a pro lidi. Po mezinárodních studiích získal zkušenosti ve společnostech Bosch a Mann+Hummel v oblastech nákupu, projektového řízení a LEAN. Nákup byl pro něj vždy orientovaný na vztahy, projektový management nebyl jen o milnících, KPI, ale opět o lidech a mezifunkčních týmech. Tato zkušenost vytvořila dobrý základ pro jeho nejnovější roli LEAN manažera. Od roku 2019 byl Jiří pověřen týmem Lean Expertů, Manažerem strategické projektové kanceláře a Mezifunkčních týmů, aby dosáhl všech cílů „Lean Transformation“ společnosti Mann+Hummel CZ. Tento závod s přibližně 1100-1200 zaměstnanci se nedávno stal LEAN modelovým závodem a školicím střediskem v rámci skupiny Mann+Hummel po celém světě. Jiří věří, že správný způsob práce s lidmi a pro lidi je klíčovým faktorem úspěchu v každém projektu i v Lean transformaci.