Dana Bérová | Jak vymáčknout potenciál vašeho týmu

Episode 123,   Jan 02, 02:00 AM

Lidi. Nebo ošklivě Human Resources. Nejdůležitější věc vašeho podnikání. Ať je milujete, nebo se s nimi momentálně z jakéhokoliv důvodu nemusíte, tenhle fakt nezměníte. Je proto lepší vzít jako majitel(ka) či ředitel(ka) věci do vlastních rukou a „udělat si to ve firmě pěkný“. Aby všechno klapalo, lidi začali táhnout za jeden provaz a firmu nakopli k akceleraci.

Zní to sluníčkově? Možná, trochu. Jenže je to pravda odvěká, že šaty dělají člověka … A lidi úspěšné firmy.

Proto jsem tohle téma zařadil hned na začátek nového roku, kdy máme v hlavě ještě hromadu předsevzetí. Osobních i právě firemních. Proto jsem se pokusil načrtnout překvapivě hodně technicistní přístup k tomu, jak dát vaše lidi dohromady, a přinést jasné, konkrétní a praktické nápady k rychlé realizaci. Proto jsem si pozval do podcastu Danu Bérovou, se kterou to bylo mnohem snaží. 

Danu Bérovou není lehké představit. Její život je pestrý, jako málokoho. Zkušenosti z vlastního podnikání, ze startupů, sportu, médií i politiky. Ze správy věcí veřejných i majetku navýsost soukromého. Spousta oborů a ve všech úspěch. Proč asi? No jasně … Umí to s lidmi. Takže otázky byly nasnadě: 

🔸 Proč lidi vnímá jako zásadní prvek jejího úspěchu? 
🔸 Jak zjistit, kde vězí potenciál mého týmu? 
🔸 Jak vysvětlit strategii lidem na spodku hierarchie?
🔸 Co v lidech hledá?
🔸 Co když se tým začíná „bouřit“ pod rukama?  

Originál epizody najdete na www.martinhurych.com/zazeh, stejně jako všechny další díly.