Sannheten om kommunal planlegging: traust eller trendy?

Mar 05, 01:37 PM

Denne podkasten er til deg som er under utdanning eller fersk planlegger. Og som tenker at det å jobbe i en kommune ikke er så spennende. Vi skal knuse noen myter!

Stemmer det at det er langtekkelig og omstendelig å jobbe som planlegger i en kommune? Er det bare en treig masse av byråkrati, eller er dette bare en myte? Og er det bare tørre brødskiver og svett brunost i kantinen? Dette snakker vi om sammen med Fridtjof Denneche fra Ringerike kommune, og by- og regionplanleggingsstudent ved NMBU, Hanna Lindeman.

Stikkord til episoden: 
  • Hvilke arbeidsoppgaver har man som planlegger i en kommune 
  • Å være omstendelig handler mer om person enn arbeidssted 
  • Tempoet i kommunen  
  • Å være tett på det som skjer og følge prosjekter over tid 
  • Frynsegoder i kommunen 

Podkastproduksjonen er et samarbeid med KS og er en serie på tre episoder som utforsker noen myter rundt det å være en kommunal planlegger. 

Podkastserien er rettet mot deg som er nysgjerrig på kommunal planlegging enten du skal søke studier til høsten, eller er student som vurderer å søke jobb i kommunen etter endte studier, eller allerede jobber i feltet. 

Manus er laget av Karoline Hannisdal og Karoline Birkeli-Gauss. Musikk er laget av Petter Winther, og teknisk klipper er Tage Tollefsen.