Rize Günübirlik Tur | En Uygun Fiyatlarla 0538 700 53 83

Jul 05, 2015, 03:55 PM

Ayder Rize’nin deniz kıyısında bulunmayan bir ilçesi. Aynı zamanda turizmin çok öne çıktığı bir ilçedir. Fırtına deresinin kıyısındaki bu küçücük yer özellikle Ayder yaylası ile ünlüdür. İlçe merkezinde derenin kıyısına teraslar yapılmıştır. Teraslarda Fırtına deresinin manzarası izlenebiliyor.

Rize Günübirlik Turlar – Rize’de Görülmesi Gereken Yerlerin Listesi

Zil Kalesi

Bu Sisli kalenin mazisi çok derindir. Yapılış tarihi belli değildir. İlçe merkezinin 15 km. güneyinde, Fırtına Deresi’nin batı yamaçları üzerinde kurulmuştur ve yaklaşık 100 metredir.

Ayder Yaylası

Bu fotoğrafın altına ne yazılır ki başka. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde olan ayder yaylası 1300 lü yıllarda Halalılar tarafından kurulmuştur. Rakımı 1350 metre olan ayder yaylası dağlarında karlar pek erimemekle beraber yazında serin eser. Ayrıca kaplıcaları ile de meşhur olup her sezon festivelleride vardır.

Fırtına Deresi

Seyir etmesi ve akan suyun sesini dinlemesi kadar keyif veren bir şey daha bulamazsınız. Çevrede yemek yiyecek ve içecek yerler bulunmaktadır. Bir çok dizi ve sinema filmlerine de konu olan fırtına deresinde rafting yapmanız mümkün.

Sal Yaylası & Pokut Yaylası

Pokut yaylasından sırt takip edilirse Sal yaylasına varılır. Her iki yayla 15 dakikalık yürüyüş mesafesinde birbirine yakındır. Kaymaklı kete, Kaymaklı Muhlama, Mısır Ekmeği gibi bir çok yöresel yiyeceklerden yemeden geri dönmeyin.

Eğer Karadeniz turu düşünüyorsanız güzergahınıza muhakkak Rize’yi ve Trabzon‘u Eklemeyi unutmayın. Rize günübirlik tur, rize otelleri, rize ayder yaylası, rize turları, rizede nerede konaklanır?, Rizede ne yenir?, Rize hava durumu, Rize Kaplıcaları, Rize Yaylaları, Rize otopark, Rize camii, Rafting, Yöresel yemekleri, Rize Horonu, Rize şivesi. Rize manzara, Rize Gezi Rehberi.

GÜNÜBİRLİK BATUM TURU

GÜNÜBİRLİK UZUNGÖL TURU

GÜNÜBİRLİK AYDER TURU

GÜNÜBİRLİK KARAGÖL TURU