"Zaprděnost turnovskou" odhaluje absurdní kauza OAHŠ

Dec 27, 2015, 08:34 AM

Zatím co dnes už hrstka, dle turnovských zastupitelů statečných studentů, ochladla v protestech proti prázdninovému sestěhování ze Zborovské do Alešovi ulice, ozývají se stoupenci ředitelky Mileny Lednejové z řad učitelů školy, kteří hlásají naopak podporu výuky Obchodní akademie a hotelové školy ve společném areálu Učiliště a Střední odborné školy u nádraží.

Zásadní rozpor obou táborů tkví v tom, že někteří studenti a jejich rodiče poukazují na to, že přestěhování ze zrekonstruované budovy kasáren znamená poměrně velké snížení kvality výuky, neboť objekt v Alešově ulici není toliko vybaven po stránce kvality učeben a to zejména pro obory gastronomie. Chybí zde také prostorná žákovská kuchyně, a jídelna s kapacitou necelých 40 strávníků, také nemůže uspokojivě nakrmit 560 žáků školy.

Učitelé naopak podporují kroky ředitelky Lednejové a radní Libereckého kraje Losové, neboť provozování jedné školské instituce ve dvou budovách, od sebe ještě poměrně vzdálených, přináší velké plýtvání krajskými penězi a i když byl objekt bývalých kasáren původně před 15ti lety rekonstruován pro potřeby hotelové školy, je jeho vybavení již zastaralé. Budova je přitom v majetku města Turnova, Liberecký kraj zde platí nájem, ale turnovská radnice do školy a jejího vybavení dostatečně neinvestuje.

Je opravdu budova bývalých kasáren v tak havarijním stavu, jak tvrdí učitelé?