Hladová kompostárna v Turnově dává přednost „Čarodějnicím“

Mar 10, 2016, 06:28 PM

Budete-li mít po prvním jarním úklidu na své zahrádce problém s tím, jak se zbavit větví a dalších přírodních dřevných odpadů, nemusíte je vozit do turnovské kompostárny u malorhozeckého pivovaru. Počínaje čtrnáctým březnem můžete přispět do hromady na ploše v prostoru na lukách, která se v poslední dubnový den za přísného dohledu turnovských hasičů promění na tradiční čarodějnickou vatru.

Ale není to úplně tak jednoduché.

Je třeba nejdříve předem kontaktovat turnovské dobrovolné hasiče, jemnovitě pana Smrkovského, nebo pana Hejnu, kteří Vám vydají písemný souhlas a ještě se nezapomeňte spojit s městskou Policií Turnov, které nahlásíte termín, kdy palivo do čarodějnické vatry přivezete a státní poznávací značku Vašeho auta. Prostor bude totiž nepřetržitě monitorován průmyslovou kamerou.

Pokud by se totiž našel někdo, kdo do hromady odloží jiné nežádoucí odpady, hrozila by mu podle zákona o přestupcích peněžitá pokuta až 50 tisíc korun.

Telefonní čísla a termín, od kdy je možné začít na turnovská luka větvě a dřevní hmotu svážet, najdete také na webu jaspis rádia, www.jaspisradio.cz