Yilmaz Kaba | SEO Danismani Web Developers

Jun 22, 2016, 09:09 AM

Kaynak Sitemiz: https://rizewebtasarim.blogspot.com.tr/

Kaynak Sitemiz: http://seoilksayfaseo.blogspot.com.tr/

Uzmanından SEO Teknikleriyle Google 1.Sayfa Taktikleri

Merhaba Arkadaşlar çağımızın olmazsa olmazı internet ve web üzerinden yapılan ticaretler her yıl katlanarak büyüyor.Bununla birlikte web sitelerinin de önemi oldukça önem arz ediyor.Hem kaliteli ve göze hoş gelen bir tasarım, birde en önemlisi tabikki de sizlere google 1.sayfa veya sirada ulaşmanızı sağlayacak SEO teknikleri şart.Eğer nette satış yapıyorsanız veya nette tanıtım sizler için önemli ise size iyi bir tasarım ve seo uzmanı gerekiyor demektir. Alttakı güncellenmiş (çeşitli seo sitelerinden alıntı yaptığım yazılardan) Seo hakkında doğru bilinenleri uyguladığınızda başarı kaçınılmaz. Tabiiki doğru uzman kişiyle çalışmak hem zaman kaybınıza hemde paranızın cebinizde kalmasına olanak sağlar.

Seo, sizi hem reklam bütçesinden kurtarır hem de web sitenizi arama sonuçlarında istediğiniz sıralarda görmenize yardımcı olur. Peki neler yapmanız gerekiyor? Seonun temel kurallarından başlayabilirsiniz. Bugünkü blog yazımızda çoğu kişi tarafından merak edilen ve bir hesaplaması var mıdır diye sürekli araştırılan bir konuyu ele alacağız; Google’da ilk sayfada çıkmak.2015 yılından itibaren SEO’da bazı şeylerin kökten değiştiğini söyleyebiliriz.Altta alıntı yaptığım ve tamamen desteklediğim bazı arkadaşların Seo hakkındakı bilgilerini sizlerle paylaşacağım.

Google'da İlk Sayfa Yanı Birinci Sayfa

Google da ilk yanı birinci sayfa; Google ilk sırada çıkmak konusu yanlış anlatımlarla doludur. Google'da ilk sayfa çok kolay bir konu olmadığı gibi garanti verilebilecek bir hizmette değildir. Tabiki Google ilk sayfa İmkansızda Değildir. Oysa piyasa da okadar çok sizi birinci sayfa hatta birinci sırada çıkartalım şeklinde hepimize çeşitli e-postalar gelmektedir ki sanki herkez bu işi yapıyor ve çok kolay bir konuymuş gibi anlatılıyor değil mi?

SEO'da Altın Kurallar

1.Başlık Uzunluğu : Sayfa başlık uzunluğu 70 karakterden az olmalıdır.

2.Anahtar Kelime : Siteniz ile ilgili en önemli temel sözcükleri seçmelisiniz.Anahtar kelime uzunluğu 260 karakterden az olmalıdır. Fazla olması, spam şüphesi sebebiyle seo açısından sakınca oluşturabilmektedir.

3.Açıklama Metni : Meta Description uzunluğu, 160 karakterden az olmalıdır. Fazla olması, spam şüphesi sebebiyle seo açısından sakınca oluşturabilmektedir.

Başlık uzunluğu, anahtar kelime ve açıklama metni alanları hakkında daha fazla bilgi almak için "Meta Etiketlerinin Seoya Faydaları" başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

4.Heading Etiketi : Bir web sitesinde mutlaka heading (hr) etiketleri bulunmalıdır. Sitenizde max. 1 adet h1 etiketi, max. 4 adet h2 ve max 4 adet h3 etiketi olmalıdır.

5.Görseller : Sitelerde yer alan resim sayısı arttıkça, sitenin toplam boyutu da artmaktadır. Bu yüzden kaynak kodu / içerik boyutu oranı da artarak sitenin hızını olumsuz yönde etkileyecektir. Sitelerde kullanılan resim sayısı olabildiğince azaltılmalı ve kullanılması gereken resimlerin boyutları küçültülmelidir. Resim sayısını ve dolayısıyla sorgulama sayısını azaltmanın en iyi yolu, resimlerde css sprite tekniğini kullanmaktır. Sitenizde kullandığınız resimlerde title ve alt tagları bulunmalıdır.Bu taglar anahtar kelimelerinizden oluşması, kullanıcıların görsel aramalarında da sizin sitenizle karşılaşmasını sağlayacaktır.

Google İlk Sırada Çıkmak

6.Dahili Link Sayısı : Site içi linkleme seonun vazgeçilmezlerindendir. Yalnız bu konuda da istikrarlı davranmak gerekir. Site içeriçindeki dahili link sayısı 40 linki geçmemelidir.

7.Harici Link Sayısı : Harici link sayısı 20 linki geçmemelidir. Gereksiz sitelere link verilecekse bunlar "nofollow" etiketi ile gösterilmelidir.

8.NoFollow Link Sayısı : Google bir sitenin mutlaka nofollow kullanmasını önermektedir. Kalitesine güvenmediğimiz ve pagerank değerimizi paylaşmak istemediğimiz sitelerin nofollow ile gösterilmesi, pagerank veya site kalitesi yönünden o siteye kefil olmadığımızı belirtmiş oluruz.

9.Favicon Simgesi : Favicon, siteler açısından bir kalite yönergesidir. Özellikle sitelerin, kullanıcıların aklında kalması için sitenin logosu kadar etkili bir özelliktir. Yeni web teknolojilerinde, ortaya çıkan favicon özelliği, web teknolojilerinin seo ya etkisi açısından da kullanılması gerekmektedir.

10.Style Dosyası : Sitelerde yer alan stil dosyaları, tema ve eklenti kaynaklı olabilmektedir. Ancak sorgu sayısının azaltılması ve stil dosyasının hızlı yüklenerek sitenin hızlanması için birden fazla stil dosyası tek bir dosyada birleştirilmelidir.

11.Javascript Dosyası : Javascript dosyaları, sitelerin yavaşlamasındaki en önemli faktörlerden biridir. Sitede barındırılan javascript dosyalarından kullanılmayanlar veya çok az kullanılanlar temizlenmelidir. Aynı zamanda js optimizer siteleri aracılığıyla, javascript dosyaları küçültülerek çalıştırılması kolaylaştırılmalıdır.

12.Robots.txt : Robots.txt dosyası Google a indexlenmesi ve indexlenmemesi istenilen dizinlerin belirtildiği dosyadır. Google botlarının sitemizde hangi sınırlar dahilinde arama yapabildiğini belirttiğimiz dosyadır. Herhangi bir kısıtlama olmasa bile robots.txt dosyasının kullanılması Google açısından bir gerekliliktir.

13.Sitemap Haritası : Sitemap.xml dosyası sitelerin içeriğini yansıtan bir yol göstericidir. Dolayısıyla sitedeki tüm sayfaların sayısı ve bu sayfaların güncellenme sıklığı gibi önemli bilgileri, arama motorları tarafından indexlenmede kullanılmasını sağlarız. Sitelerin hızlı ve tam indexlenmesi için kullanılması gereklidir.

  1. Domain Yaşı : Sitelerin yaşı seo açısından önemli bir kriterdir. Sitelerin yaşı, Google açısından deneyim olarak algılanmakta ve önemli bir kriterin seoda olumlu bir şekilde yer almasını sağlamaktadır.

15.Height ve width Etiketleri : Sitede gösterilen her resimde mutlaka height ve width ölçüleri belirtilmelidir. Çünkü web tarayıcıları, genişlik ve uzunluk ölçüsü girilmemiş resimleri önce tam ekran açar, sonra resimin kendi ölçülerine getirir, bu durum da zaman kaybına sebep olur. Eğer resimlere genişlik ve yükseklik değerleri ilave edilirse, resimler ilk açılırken orjinal boyutları ile görüntülenir. Bu şekilde daha hızlı yüklenir.

16.W3C CSS ve W3C XHTML Hataları : Sertifikalar bir sitenin Google gözünde belirli bir değere ulaşması için en önemli seo kriterleridir. Sitelerin html ve css yapısının düzgün kodlanmasını onaylatmak, hem bu konuda sertifika almanızı hem de düzgün tasarım sayesinde sitelerin hızlı açılmasını sağlayacaktır. Dolayısıyla xhtml ve css kodlamaları hatasız olmalıdır.

17.Google Pagerank : Googleın sitenize gelen backlink ve içerik özgünlüğü gibi temel kriterlere göre verdiği bir puanlama sistemidir. 10 üzerinden belirtilen bu puanlarda, seo konusunda dürüst ve yasal çalışarak arttırılması oldukça kolaydır.

Seo Kuralları

18.Google Backlink : Backlink, sitenize verilen bağlantılara verilen bir isimdir. Arama motorları tarafından index almanızı sağlar.

19.Strong ve Bold Etiketleri : Anahtar kelimeler, sitede kalın ve italik bir şekilde gösterilerek, arama motoru botları tarafından daha dikkat çekici hale getirilmesi sağlanmalıdır.

20.Site Yüklenme Hızı : Site Yüklenme Hızı ne kadar fazla olursa, kullanıcılar ve arama motoru botları sitedeki içeriklere o kadar hızlı ulaşırlar. Sitelerin hızlı indexlenmesi ve ziyaretçilerin daha fazla sitede dolaşmasını sağlamak için sitenin hızlı olması gerekmektedir.

Google'da ilk sayfada veya ilk sırada çıkmak için yapılması gereken seo teknikleri bunlarla sınırlı değildir. Belirtmiş olduğumuz seo teknikleri en temel tekniklerdir.Bunlar çoğaltılabilir ve arama motorlarına göre değiştirilebilir.

SEO’nun Doğru Bilinen Yanlışları yazı serimizde bahsettiğimiz üzere artık “Linki aldım, arkama yaslandım.” devri bitti. Arama motoru yazılımları her geçen gün daha akıllı yapılarla karşımıza çıkıyorlar. Bu akıllı yapıların artık kullanıcı davranışlarını takip ettiğini, bu davranışlara göre sıralama faktörleri geliştirdikleri de yadsınamaz bir gerçek. Peki daha karmaşık bir hal alan SEO’da, ilk sayfada yer almak için neler yapmak gerekiyor? Kaynak Sayfa: http://yilmazkaba.blogspot.com.tr/2016/06/uzmanndan-seo-teknikleriyle-google.html

Googlede İlk Sayfada Çıkmak İçin aşağıdaki açıklamamı dikkate Alınız

Google Şunu Söyler; ‘’Google sol kısımda yanı doğal arama sonuçlarında tamamen ücretsiz olan doğal arama sonucunda hiç bir kişi, kimse, firma size Google ilk sırada (sayfada) çıkmak konusunda garanti veremez.’’ Bu garantiyi Google çalışanlarının yetkisi olsa bile veremez, özellikle rekabet çok fazla yoğun kelimelerde doğal arama sonuçlarında Google'da ilk sırada çıkmak ilk sayfada görüntülenmek çok ama çok zordur.

Google ücretsiz kısımda yani doğal arama sonuçlarında yer alan arama sonuçları içerisinde üst sıralarda çıkmak için Web Sitenizin Arama Motoru Optimizasyonu, "Google Optimizasyonu" yapılarak ve ciddi çalışmalar içerisine girilerek sabırla devam ederek garanti olmazsa da başarı elde edilebilir.

Arama Motoru Optimizasyonu uygulanarak ve yaptığınız işte sitenizi sizinle aynı işi yapan diğer firmalardan farklı kılmayı başarabilirseniz web sitenizi daha ön sayfaya daha üst sıralara taşıyabilirsiniz. Ancak şu bir gerçektir ki hiç bir site ya da Firma Google için ayrıcalıklı değildir, Gerçekten Google'un en çok hoşuma giden taraflarından biri adaletli olmasıdır; Google Hiç Bir Site ve/veya Firmaya Öncelik Tanımaz.

Arama Motoru Optimizasyonu bu alanda en popüler olan "Google Optimizasyonu" herkesin yapabileceği bir işlem değildir. Google için Optimizasyon yapılmasının çok farklı teknikleri ve sırları vardır; Bu konuda kendini geliştirmiş ve sürekli araştırma içerisinde olan web geliştirme, web iyileştirme Yanı; Arama Motoru Uzmanı (Seo Uzmanları) ile çalışmak en doğrusudur diyerek yinede çalışacağınız SEO uzmanı hakkında epey bi araştırma yapmanızı öneririm.

Google'un gerçekten ticari pazarlama etkisi tartışılamaz; Tüm dünyada ve Özellikle Türkiye'de Firmalar hedef arama kelimelerinde müşteri kitlesine ilk önce ulaşmak amacı ile Google arama motorunda ilk sayfada bulunmak ve hatta ilk sırada görüntülenmek istemektedirler.

Arama motorları arasında Google en popüler olanıdır bu nedenle özellikle de Google 1. sayfada bulunmak için SEO uzmanları çalışırlar, ancak başarı elde etmek pekde kolay değildir. Başarılı bir seo 6 aylık veya 9 aylık bir çalışma ile ilk sayfaya çıkmak ve çıktıktan sonra da o yeri korumaktır.Google da ilk sayfaya ilk sıraya çıkmak çok zor olsa da imkansız değildir. Titiz bir SEO çalışması ile başarı sağlanabilir.

Kullanıcılarınız İçin Site Oluşturun Yukarıdaki paragrafımızda arama motoru yazılımlarının kullanıcı davranışları üzerinden siteleri çeşitli faktörler üzerinden değerlendirdiklerini yeniden belirtmekte fayda var. Bu nedenle sitenizi kullanıcılarınızın rahat bir şekilde kullanabileceği, istediği bilgiye en kısa sürede ulaşabileceği bir şekilde düzenlemelisiniz. Site içi mimarinizi oluştururken bu noktaya dikkat ederseniz aslında SEO uyumlu bir yapı için de ilk adımı atmış olacaksınız.

Anahtar Kelime Analizinizi Yapın Organik trafik anlamında iyi bir noktaya gelmek istiyorsanız kullanıcılarınızın arama yaptığı anahtar kelimeleri iyi bir şekilde analiz etmelisiniz. Direkt olarak ilk sayfayı hedeflediğiniz kelime veya kelimelerle birlikte long-tail diye tabir ettiğimiz uzun öbekli arama sorgularını da hedeflemelisiniz. Bunun için Google’ın anlık sorgu sonuçlarını da inceleyebilirsiniz. Anahtar kelimelerinizi listelemek için SEO analiz araçlarını tanıttığımız yazımızı inceleyebilirsiniz.

Google'da ilk sıraya nasıl çıkılır

Yukarıda gördüğümüz arama sorgularında Google’da ilk sayfa için; “Google ilk sayfada çıkmak”, “Google’da ilk sırada çıkmanın yolu”, “Google’da ilk sayfada nasıl çıkılır”, “Google’da ilk sırada çıkmak için” gibi arama sorgularının da yapıldığını görüyoruz. İçerik ürettiğiniz bir anahtar kelime ile ilgili araştırma yaparken bu kelimeleri de içeriğinizde kullanmanız size fayda sağlayacaktır.

  1. Site İçi SEO’nuzu Eksiksiz Yapın

Arama motoru yazılımları son yayınladıkları güncellemeler doğrultusunda yeni yayına giren, mevcut SEO operasyonlarını yürüten siteler için açık bir mesaj vermeye başladılar; “Site içi SEO’nuzu tamamlamadan operasyonlarınıza başlamayın!”

İlk maddede belirttiğimiz kullanıcılar için sitenizi optimize etmeniz yönünde salık verdiğimiz konuları iyi incelemelisiniz. Gün geçtikçe artan internet sitesi sayısı nedeniyle, arama motoru yazılımlarının yükü de artıyor. Bu nedenle arama motoru yazılımlarının işini teknik tarafta ne kadar kolaylaştırırsak bizim için o kadar iyi olacaktır.

Bir önceki hafta yayınladığımız SEO yazımızda, Site İçi SEO ile ilgili temel yapılacaklar listesi oluşturmuştuk. Bu yazı serimiz ilerleyen haftalarda da devam edecek. Bu yazı serimizdeki maddeleri uygulayarak site içi SEO’da eksiksiz bir yapı oluşturabilirsiniz.

  1. Site İçi İçeriklerinizi Optimize Edin

Anahtar kelime analizinin ardından site içi içeriklerinizle ilgili planlama yapmanız gerekiyor. Kullanıcılarınızın ihtiyaçlarına çözüm bulan, arama yaptıkları konularla ilgili en iyi bilgiyi bulabilecekleri içerikleri üretmeniz ve sunmanız gerekiyor. “Özgün içerik” diye tabir ettiğimiz ve kullanıcılar için üreteceğiniz içeriklerde neler yapmanız gerektiği ile ilgili bilgiyi, bu konu üzerine yazdığımız yazımızı okuyarak uygulayabilirsiniz.

Kullanıcılar için içerik üretirken SEO anlamında da dikkat etmeniz gereken nokta, anahtar kelime yoğunlukları. Burada yapmanız gereken, sadece anahtar kelimeleri kullanarak spam içerikler üretmek değil, en iyi şekilde kullanıcıya hitap eden içerikler üretmek. İyi bir içerik ürettiğinizi düşünüyorsanız ve anahtar kelime yoğunluğunuzu öğrenmek istiyorsanız konu ile ilgili olarak anahtar kelime yoğunluğunu ölçen araçları kullanabilirsiniz.Artık Google, kendisinin kullanıcıya en hızlı en iyi bilgiyi sunmak için çalıştığı gibi, sitelerin de bu doğru...