STK “Modriča spin“ obeležio vredan jubilej-Slađan Jeremić

Feb 21, 2017, 12:22 AM

STK“Modriča spin“ obeležio vredan jubilej

DECENIJA RADA I DOKAZIVANJA

MODRIČA – Svečanom sednicom, Stonoteniski klub „Modriča – spin“ obeležio je deceniju postojanja. Ponosni su na pređeni put i prizivaju još bolje rezultate u narednom periodu. Svako je na svoj način doprineo što bogatijoj istoriji kluba. Ipak, Igor Đurić ostvario je i najviše. „Do sada sam ostvario 15 medalja. Zlatnih je najviše. Bio sam na republičkom takmičenju drugi pojedinačno i treći ekipno. Znače priznanja i ona su rezultat rada i mene, saigrača, ali i mojih trenera“, kaže on. Stoni tenis ima svoje čari, ali zahteva napor. Nije šala, nije nikada ni bio – kaže Igor Đurić, iznoseći ambicije. „Stoni tenis u svetu nije dovoljno cenjen. Ipak, on je olimpijski sport. Uz plivanje zahteva i najviše pokreta. Njegova tehnika se uči između 7.i 10 godine života. Zahteva veoma snažnu mentalnu snagu. Uslovi su dobri, oprema pristiže sa strane. Od leta sam u Banja Luci na studijama. Videću da li ću tamo biti član ili ću ostati veran svom sadašnjem klubu“, dileme su Igora Đurića.

Veterani uzor svima

Veterani u Modriča – spinu posebna su priča kaže Nenad Malinović. „Bili smo uzor mladim snagama. Bili smo Igoru učitelji, a on je nas prevazišao. Dakle, bili smo dobri učitelji. Svi smo ponosni na ostvarene rezultate. Verujemo da će biti još uspešnih kakav je Igor Đurić“, rekao je Malinović. Rezultati modričkih stonotenisera nisu slučajni. Trener u usponu, Velimir Drobnjak kaže da se radi i trenira kvalitetno. „Rad u klubu je na vrhunskom nivou. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati još bolje rezultate. Kao u svakom gradu, tako i u Modriči ima niz talenata. Očekujemo ozbiljan nivo stonog tenisa. U Modriči imamo tridesetak takmičara, brojeći seniore i rekreativce, a njih 15 su okosnica kluba. Želimo na domaćim i međunarodnim turnirima da skrenemo pažnju na sebe“, kaže Drobnjak.

Prvi koraci i najteži

Deset godina Stonoteniskog kluba donele su teške prve korake, muke sa besparicom i nedostatak tehničkih mogućnosti, ali i radosti, pobede i trofeje. Rajko Sajić, predsednik Skupštine kluba, kaže da je pređen mukotrpan put. „U tih 10 godina se tako radilo, kao da smo juče počeli. Procenjivali smo situaciju u datom trenutku, pokrivali se koliko smo dugi i uspevali. Sa minimalnim sredstvima ostvarili smo solidne rezultate. Imamo dovoljno stolova, opreme. Radimo u Sportskoj dvorani. Međutim, valjali bi nam primereniji uslovi. U ovom gradu smo hteli klub koji će okupiti mnogo ljudi, neko će da se izdvoji po uspehu. Uspeli smo u tome“, rekao je Sajić. Nastupajući na prvenstvu Srpske, modrički stonoteniseri ,uz ličnu, grade i afirmaciju svog grada. Budu li rešili finansijsko pitanje, u aprilu će nastupiti na „Gregor Kuonen“ kupu u Švajcarskoj. Razume se, pod zastavom Republike Srpske...

Slađan JEREMIĆ ''''''''''''''''''''''''' PODRŠKA OPŠTINE MODRIČA

U radu ovog kluba, ali i svih drugih sportova, svoju podršku pružala je i opština Modriča. Na svečanosti je govorio i Nikola Savić, zamenik načelnika opštine. „Sportisti su dika i ponos Modriče. U okviru svojih mogućnosti mi pratimo njihov rad. Imaće modrički sport našu podršku i u narednom periodu. Mislim da smo svi na istom zadatku, da afirmišemo naš grad i ljude koji ovde žive“, rekao je Savić.