Intro: Annerledeshet er helt normalt

Episode 1,   Apr 26, 2020, 05:00 AM

I denne første episode får du vite hva denne lydboken for barn handler om: Du vil bli kjent med tolv barn som bor rundt i Norge. Noen bor i byer, noen bor på landet. Noen har mange søsken, andre har få. Noen har hund eller kaniner. Én elsker å sykle, en liker å game, en annen å svømme, en fjerde å gå tur i skogen. Alle som er med her, har noe som heter en funksjonsnedsettelse. Derfor føler de seg ofte annerledes. 

Å føle seg annerledes, eller utenfor, er noe nesten alle mennesker har kjent på i ulike situasjoner. Det er helt normalt. 
 
På skolen eller i barnehagen har du helt sikkert hørt de voksne snakke om at man ikke skal mobbe. Men i tillegg til å ikke mobbe, håper jeg dere barn har lyst til å være skikkelig greie med dem rundt dere, og ta vare på hverandre. Det kan du gjøre ved for eksempel å spørre en som ser lei seg ut om det går greit, eller spørre om andre vil være med på leken, spesielt hvis du ser noen som er alene. Det heter å inkludere. Gjør du det, kan du være med på å skape en god verden! Er ikke det fint?
 
 
Forfatter og innleser: Christina Skreiberg
Utgiver: Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon
Jingle: Tristan Lohengrin
 
Denne serien er basert på boken «– Alle kan!», i den kan du se bilder av alle barna og finne ut enda mer om dem. Mer info: ffo.no/allekan