Jitka Červenková - Podpora zákaznic v současné situaci mě dojala

Season 1, Episode 11,   Jul 02, 2020, 02:00 PM

Jitka Červenková je zakladatelka a majitelka svatebního salonu Férovky, který nabízí svatební šaty ušité v Česku nebo na Slovensku za férových podmínek. 

Jaké výhody a nevýhody má provozování svého podnikání v domě, ve kterém žijete? Proč je dobré hledat synergie s jinými podnikateli z prostředí svateb? Jak Jitka řešila situaci způsobenou pandemií koronaviru? Jak vnímá právní prostředí pro podnikání v Česku? A jak sama přistupuje k právní stránce svého podnikání?

 
"...férově ušité šaty, a nejenom svatební šaty, ale jakékoliv oblečení, je takové, že ty švadlenky, které tam šijí to oblečení, tak dostanou férově zaplaceno..."
 
"...myslím si, že teď má klientela je hlavně na Instagramu, že tam doopravdy už jsou ty slečny, které hledají ty svatební šaty, a budou se vdávat..."
 
"...takže to mě trošku zarazilo, jak mé klientky hned zareagovaly. Musím říci, že mě to až někdy dojímalo, jak vlastně chtěly platit i zálohy za ty svatby nebo za ty šaty, které si třeba půjčí až za dva měsíce, za tři měsíce, za půl roku, tak těm moc děkuji, že mě takhle podpořily...."
 
"...určitě co mi chybí je to, že já nechci hledat právní věci a tak, ale mně by se líbil  nějaký úplně jednoduchý web, prostě simple web pro OSVČ, kde by bylo všechno napsané, velice jednoduše..."
 
"...písemnou smlouvu mám, a to, když ty šaty půjčuji, tak doopravdy, ty šaty jsou drahé, a musím mít smluvně přesně dané, co půjčuji, na jak dlouho to půjčuji, za kolik to půjčuji..."