BOLIGDRØMMER - Boligvisjoner med Jon Guttu

Episode 2,   Aug 28, 2020, 06:00 AM

BOLIGDRØMMER
Boligdrømmer er en serie på fire episoder som utforsker etablerte visjoner i moderne boligbyggeri. Hvilke idealer lå til grunn for å bygge nettopp slik? Og står boligområdene seg over tid? 

Første episode er en samtale med boligforsker Jon Guttu som tar oss med på en historisk reise fra tidlig 1800 tallet og frem til idag. Deretter ser vi nærmere på tre forskjellige boligprosjekter med tydelige visjoner om det å bygge bomiljø på 50-tallet ved Lambertseter, 70-tallet ved Blåbærstien og 2000-tallet ved Løren. Episodene består av samtaler med lokale beboere og eksperter på ulike tema.

Boligvisjoner med Jon Guttu
I denne episoden vil du bli litt klokere på bolighistorien (med mindre du allerede er ekspert) og kanskje forstå litt bedre hvorfor omgivelsene våre er som de er. Noe av det vi utforsker i samtale med boligforsker Jon Guttu er: Hva påvirket boligbyggeriet for folk flest i de ulike epokene? Hvilke idealer lå til grunn og hvordan endret idealene seg etterhvert? Og til slutt - kan vi forsøke å forstå hvilke verdier som påvirker boligdrømmene våre i dag? 

God lytt!


Medvirkende:
Jon Guttu, boligforsker og arkitekt ved NIBR

Programledere og redaksjon:
Karoline Birkeli-Gauss
Ragnhild Augustsen

Musikk:
Petter Winther

Våre steder