Jan Zeman: V Zemance hledáme neprošlapané cesty

Season 1, Episode 19,   Oct 01, 2020, 02:00 PM

Jan Zeman je intuitivní podnikatel, mentor a kouč, který před 14 lety založil biopekárnu Zemanka, českého výrobce biosušenek a slaných biokrekrů. Zemanka dnes vyváží své produkty do jedenácti zemí. 

Co si představit pod pojmem intuitivní podnikatel? Jak vypadá Janovo rodinné podnikání? Co mu dává mentorování a koučování ostatních? Jak by cirkulární ekonomika mohla fungovat v potravinářství? A jak podnikání Zemanky ovlivnil příchod koronaviru?

"...u Zemanky, že se mi to ale jako povedlo, že jsem se opravdu poučil z těch předchozích projektů a šli jsme krok za krokem, a byl to takový fakt organický růst..."

"...lidi se prostě začali více zajímat o to, co jedí..."

"...za námi vlastně tehdejší řetězce přišly..."

"...pokud se firmě dlouhodobě daří, nestíháte vyrábět, tak jako o těch věcech, jak něco budete měnit, tak spíš jenom mluvíte, než abyste je opravdu dělali..."

"...my si stojíme na tom, že právě nejsme ta velká výroba, ta velká hala, kde na jedné straně tam něco naházíte, a na druhé straně té haly z toho něco vyjede..."

"...to byl i můj vývoj, a párkrát jsem se prostě popálil, a teď skutečně řeknu, jo, dobrý, smlouva hezký, já bych si ji přečetl, ale já ji dám prostě našemu právníkovi..."

"...vytáhnout ten papír a říct, tam je to jasně napsaný, tam jsme to napsali, když jsme se ještě měli rádi, a teď tady, podle toho, můžeme jít..."

"...podnikatel potřebuje mít dobrého účetního, respektive daňaře a ekonoma, a stejně tak dobrého právníka..."