Andrea Bohačíková: Spousta věcí byla špatně už před COVIDem

Season 1, Episode 21,   Nov 26, 2020, 03:00 PM

Andrea Bohačíková je CEO a zakladatelka platformy M.arter. Také se aktivně zapojuje do vedení projektu Educator a iniciativy Jaké chceš Česko. Jak projekt M.arter pomáhá rodičům na mateřské dovolené i po ní? Jak vznikly jednotlivé projekty? Jak se daří měnit Česko? Proč využívat právnické služby?

"...vidíte příležitost posunout sebe, posunout společnost, posunout určitou cílovou skupinu, a že tam vidíte nějaký potenciál, potenciál růstu, a tam, kde je potenciál růstu pro jednoho, může být vlastně více možností pro další ..."

"....Vy když se stanete tou ženou na rodičovské dovolené, tak dostáváte maximálně tak jednu sociální roli, najednou prostě všechny zmizej, a vy máte jenom tu roli té matky..."

"...Dle čísel před propuknutím Covid-19, byl průměr v Evropské unii žen, které pracují na částečné úvazky, 32 %. V České republice je to pouze 9 %...

"...pořád lpíme na starých pořádcích, i když je evidentní, že přichází nová doba, a my, jak na tom lpíme, tak nám vlastně utíká určitý lidský kapitál, který na tom trhu je..."

"...stát bohužel ale není start up.."

"...Jaké chceš Česko, opět, je to vlastně platforma, a kdybyste si to měli představit, tak je to takový Hit Hit pro společnost..."

"...malé a střední lokální podnikání, což je páteří ekonomiky, tak je více jak z 60 % prostě nedigitalizováno..."

"...jestli to má platit někdo jiný, tak to prostě stavějte pro něj..."

"...A jako se radši sama neostříhám...tak si nebudu sestavovat sama smlouvu..."