KunstTaal aflevering 4 - Malou Kalay

Episode 4,   Dec 04, 2020, 11:20 AM

“Want ik heb al heel veel geheeld, maar ik mis de moeilijkste patronen nog. Mijn moeilijkste banden komen nu allemaal naar boven. Want je groeit steeds verder bij het helingsproces. Alles wat ik moet helen, moet ik ook aangaan om een collectie neer te zetten om mijn missie hier op aarde te volbrengen. Ik kan wel mensen inspireren, maar het zelf niet doen hè. Maar dan inspireer je mensen niet. Dus hoe meer je zelf heelt en de dingen doe die je moet doen, des te geloofwaardiger mijn kunst ook wordt.”

We zijn bij Malou Kalay in Amsterdam! Inmiddels heeft zij haar eigen atelier aan de Herenstraat, maar op het moment van opname zijn we in haar piepkleine studio!

Malou heeft heel wat omzwervingen gemaakt, voordat ze het aandurfde om helemaal als kunstenaar te gaan leven. Zo heeft ze bij de politie gewerkt, en ook als kapster. 
Vrijheid is belangrijk voor Malou en ze leeft daar zoveel mogelijk naar!
Ze vertelt open over haar leven en wil ook niets meer verstoppen. De beer is los! 

“Kreeg ik een partner, dan was ik bang voor afwijzing. Bang dat hij mij niet goed genoeg vond. Dat was natuurlijk met mijn vader, dan kon je zo afgewezen worden. Dat je zijn dochter niet meer was.”

Ontzettend veel dank aan Malou Kalay, voor het delen van haar persoonlijke verhalen. Via links onder deze podcast, in onze blogs, de Ludejo website en KunstTaal social mediakanalen kun je Malou vinden en volgen.

Als je met plezier naar onze  podcast geluisterd hebt, wil je dat dan delen, een beoordeling geven en een review achterlaten? Ben je er volgende week weer bij? We hebben dan een inspirerend gesprek met Roeleke Schepers!

“Ik heb heel lang lopen sluipen en nu ga ik voor de rijkdom, in welke vorm dan ook. Kunst, mijn eigen liefde. Ik ga mezelf niet meer klein houden of verwaarlozen.”