BOUTIQUE TALKS | Wieteke Graven | Founder en voorzitter bij Stichting het potentieel pakken

Episode 18,  Mar 18, 2021, 12:49 PM

BOUTIQUE TALKS - Wieteke was partner bij McKinsey. Ze werkte veel en hard. Met plezier, want ze houdt van hard werken. Ze is trots op wat ze heeft gepresteerd en op hoe ze daarmee voor zichzelf en haar gezin heeft kunnen zorgen. 

In deze podcast vertelt ze dat er op een gegeven moment toch iets aan haar ging knagen. Was het normaal en effectief hoe ze werkte? Hoeveel meer had ze nog nodig? Ze wilde meer van betekenis zijn voor anderen en twijfelde hoe ze dat kon doen op een manier die paste bij wie zij is en waar zij goed in is.

Toen kwam er opeens iets voorbij waarvan haar hart sneller ging kloppen. Binnen McKinsey nam ze de leiding over het "Women Matter" onderzoek in Nederland. De resultaten van het onderzoek overhandigde ze aan de minister en de opgedane inzichten haalden de voorpagina's van de landelijke kranten. Het onderwerp greep Wieteke zo dat ze niet wilde dat het zou ophouden bij de cijfers en het rapport. Want lekker makkelijk die cijfers! Hoe krijg je het echt voor elkaar in de praktijk?  

Wieteke hoefde niet lang na te denken. Ze hing haar vanzelfsprekende carriere aan de wilgen, maakte een sprong in het diepe en startte de stichting Het Potentieel Pakken. Een prachtig initiatief waarmee ze middels dialoog het op grote schaal voor elkaar krijgt dat vrouwen in de zorg met plezier meer gaan werken> Dit lost én het tekort in de zorg op én maakt meer vrouwen financieel onafhankelijk. 

Luister naar het verhaal van Wieteke en laat je inspireren door haar moedige keuzes, haar ambitie, haar daadkracht en haar persoonlijke ontdekkingen, die zowel groots als klein en liefdevol zijn.