Vladimír Kulla – Průmysl stojí méně na pocitech, více na investicích a návratnosti

Episode 38,   May 10, 2021, 02:00 AM

Jak přesně si představuje budoucnost průmyslu Vladimír Kulla, šéf Siemens Advanta, vývojových center pro Evropskou unii společnosti Siemens? Dozvíte se v rozhovoru ze série podcastů Vše o průmyslu.

TIP: Rozhovor i s videem najdete na>> https://youtu.be/Mj-xECH4UgY

Inovace a výzkum. Něco, bez čeho by se průmysl zastavil v dobách první manufaktury. Naštěstí se nezastavil a s každou novou technologií směřujeme k průmyslu budoucnosti, který si možná ani my ještě neumíme představit.

Představovat firmu Siemens posluchačům tohoto podcastu je asi trochu plýtváním dechem. Ale možná něco málo o Vladimíru Kullovi:

Začínal jako SW / HW technik a majitel malé soukromé strojírenské společnosti s několika zaměstnanci, aby dle svých slov pochopil, co to znamená dělat všechno od sekretářky po vyjednávání se zákazníky, dělat SW hacking během noci, vydělávat méně a pracovat více. Současně bojovat za chybějící objednávky a k tomu platit včas mzdy. To ho jistě naučilo tlačit se dál, aby překonal nejen vlastní hranice a limity. Sám nyní považuje za své privilegium být manažerem výzkumu a vývoje, který slouží a podporuje skvělé inženýrské mozky, aby mohli pro naše produkty dávat maximum...