Vím, jak budovat agilní firmu - Roman Šmiřák a Radek Gajdušek

Season 1, Episode 64,   May 11, 2021, 01:00 AM

Roman
Roman Šmiřák je spoluzakladatel společnosti RainFellows a působí i v dalších projektech (Newired, Avogado, BrainBrush) jako jednatel či společník. Je členem profesní sítě RedButton a podnikatelské komunity BusinessCon. Do manažerského světa vstoupil Roman před 19 lety, kdy se stal vedoucím ostravské pobočky IT společnosti. Celou kariéru se zabývá jak otázkou efektivního fungování organizací pomocí Agile a Lean technik, rámců a nástrojů, tak i velmi důležitou psychologicko – vztahovou rovinou. Jeho vášní je, kromě hokeje, především inspirovat a motivovat.

Radek
Radek Gajdušek vystudoval původně IT, dlouhé roky pracoval jako programátor, ale postupem času se přesunul do role Agilního kouče a Lean mentora. Rád zažívá agilní transformaci s lidmi na vlastní kůži a je s nimi na jednom „bojišti“, místo dávání chytrých rad a pouček ze zákulisí. Na podporu agility v ČR spoluzaložil spolek #CzechAgile, který má za cíl sjednotit českou agilní komunitu. Jeho velkou vášní je lední hokej. Kromě toho, že jej hraje pravidelně jako amatér, tak s projektem BrainBrush pomáhá malým i velkým sportovcům s mentální tréninkem.

Co vše má mít správná Agilní firma a na co můžete při jejím budování narazit? Co znamená Customer intimacy? Jak v rámci ní jde dohromady osobní vztah a online? To s vámi nasdílí kluci z Kamarádi do deště. Kromě toho, že doprovází firmy na cestě k agilitě, tak také všechny principy aplikují nejen ve své firmě RainFellows, ale také v dalších svých startupech.