Praktický návod: Jak na panickou ataku a OCD s MUDr. Pavlou Stopkovou, Ph.D.

Episode 100,   Apr 14, 2022, 08:15 AM

Štěpánka Dostálová se v podcastu opět setkává s MUDr. Pavlou Stopkovou, Ph.D., tentokrát nad praktickým návodem jak zvládat úzkostné poruchy a tématem  obsesivně kompulzivní poruchy. 

Potkala Vás první panická ataka? Co s ní krok za krokem? A co dělat se začínající nebo už rozjetou OCD? Bavit se budeme jak o tom, jak postupovat akutně, tak co dělat posléze - na koho se obrátit? 

MUDr. Pavla Stopková Ph.D. pracuje v Národním ústavu duševního zdraví, kde nyní vede skupinovou kognitivně behaviorální terapii u pacientů s převážně úzkostnými poruchami a s mírnými poruchami nálady. V oblasti psychoterapie se Pavla Stopková dlouhodobě věnuje kognitivně behaviorální terapii, prošla dvouletým psychospirituálním kurzem a je ve výcviku schematerapie. Mimo to se účastní několika výzkumných projektů, dva roky působila jako výzkumná pracovnice v oboru molekulární genetiky psychických poruch v laboratoři dr. Herberta Lachmana na Albert Einstein College of Medicine v New Yorku, působí jako odborná asistentka Kliniky psychiatrie a lékařské psychologie 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a  pracuje také jako ambulantní psychiatr. 

Pokud jste neslyšeli předchozí díl na toto téma, epizodu s číslem 92, doporučujeme se k ní nyní vrátit.

Aplikace, o kterých v podcastu mluvíme:
- Breathe
- Headspace

Sleduj náš instagram @loonopodcast