Vím, jak má vypadat úředník budoucnosti - Milan Čigáš

Season 1, Episode 90,   Aug 16, 2022, 01:00 AM

Milan vystudoval teologii na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a následně Akademii sociálního podnikání, kterou realizovala Nadace VIA ve spolupráci s VŠFS v Praze.

V roce 1988 začal pracovat jako kaplan pro Arcibiskupství olomoucké a o 13 let později jako administrátor pro Biskupství litoměřické. Pracoval na koncepci rozvoje lidských zdrojů, interní a externí komunikace pro Diecézní charitu Litoměřice a na projektu Klobouk v Terezíně (Diakonie ČCE Litoměřice).

V roce 2010 nastoupil jako trainee na pozici personálního manažera ve společnosti Tesco Stores ČR, kde posléze postupoval na vyšší pozice. Od roku 2015 zastával pozici tajemníka Městského úřadu v Litoměřicích a od roku 2021 je vedoucím personálního odboru Krajského úřadu Středočeského kraje.

Je také členem akademického senátu Vysoké školy aplikované psychologie v Terezíně. Své zkušenosti rád předává, a podporuje řadu starostů a starostek v rámci litoměřického regionu.

Milan Čigáš je osobou se zdravotním znevýhodněním. V roce 2017 obdržel titul Zaměstnanec roku se zdravotním postižením na otevřeném trhu práce, pořádané NFOZP, za inovativní přístup ve veřejné a státní správě v oblasti péče o zaměstnance.

Více o Milanovi na jeho LinkedIn.

Články a prezentace:
- https://www.promestaobce.cz/o-technologiich-a-srdcarich/
- https://www.linkedin.com/pulse/zdravotn%C4%9B-posti%C5%BEen%C3%BDm-zam%C4%9Bstnancem-roku-2017-je-tajemn%C3%ADk-milan-%C4%8Dig%C3%A1%C5%A1/?originalSubdomain=cz
- https://www.srdcervaci.cz/pres-sva-postizeni-jsou-vzorem-pro-ostatni-nadacni-fond-ocenil-zdravotne-postizene-zamestnance-roku-2017/

https://www.youtube.com/watch?v=lanh6WGyEMc 
https://www.youtube.com/watch?v=B1d6e468Crw 
https://www.youtube.com/watch?v=yNylz_lFO3c 
https://www.youtube.com/watch?v=tqNYWrYB5lA&t=83s