De Hemelse Berg & de Westerbouwing

Episode 3,   Sep 14, 2022, 11:00 AM

In de derde en laatste aflevering van Perimeter de Podcast kom je meer te weten over de gebeurtenissen die plaatsvonden bij Landgoed de Hemelse Berg en de Westerbouwing tijdens de Slag om Arnhem in september 1944. In deze aflevering staan enkele burgerverhalen centraal, met persoonlijke observaties van Lies Dorigo en Julia Beelearts van Blokland. 

Wie zich naar buiten waagde, liep risico om het slachtoffer te worden van de kogels die in het rond vlogen. De bewoners van Landgoed de Hemelse Berg en de Westerbouwing kregen opdracht om in de kelders te schuilen zodat ze de militairen niet in de weg liepen. 

Zij verborgen zich dan ook waar ze maar konden, bijvoorbeeld in kelders, koetshuizen, restaurants en landgoederen. Ook hier konden zij echter niet ontsnappen aan de spanning en de angst van de oorlog. 

Voor dit soort verhalen en meer kun je luisteren naar de andere afleveringen van Perimeter de Podcast. Bezoek ook de tentoonstelling De Perimeter in het Airborne Museum of ga op onderzoek uit op locatie en maak wandelingen langs de plekken vol historische betekenis van de perimeterwandelroute.