Vím, jak na moderní vzdělávání a výuku digitálních kompetencí - Markéta Fibigerová

Season 1, Episode 96,   Nov 08, 2022, 02:00 AM

Markéta vystudovala Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy, obor český jazyk a dějepis. Během studia na vysoké škole se začala věnovat programování a technické analýze a stála u vzniku rodinné firmy 1. PF, zaměřené na vývoj software a dodávku IT řešení a služeb. Má dvě děti ve věku 12 a 15 let. Ve volném čase se věnuje horolezectví, vysokohorské turistice, lyžování a skialpinismu, na což má i instruktorské oprávnění.
 
Po dvaceti letech v komerční IT sféře se rozhodla založit školu - 1. IT Gymnázium, kde se bude učit s akcentem na pochopení souvislostí a porozumění dnešnímu světu, za což dostala v roce 2021 ocenění a byla Hospodářskými novinami a CzechCrunch zvolena mezi 20 nejinovativnějších osobností Česka za rok 2020.

O škole píše blog Názory aktuálně, píše též o horách, ve své škole krom ředitelování učí, stříhá videa ze školního dění a zve do výuky hosty.

Co bylo prvním impulzem k založení školy? Kdo ve škole učí? Co dělají jinak oproti tradičním školám a jak učí digitální kompetence? Co všechno bude absolvent gymnázia umět?
 
Více informací se můžete dozvědět na:
https://www.itgymnazium.cz
https://www.instagram.com/1itgymnazium/
https://www.youtube.com/watch?v=UcANdk6Nm80
https://blog.aktualne.cz/blogy/marketa-fibigerova.php
https://www.gigaplaces.com/marketa-fibigerova/moje-clanky/

Na webu https://www.itgymnazium.cz/media/ najdete odkazy další články a rozhovory.