Vím, jak na kariéru, která má smysl - Hana Kalivodová

Season 1, Episode 101,   Jan 17, 2023, 02:00 AM

Hanka je předsedkyně Spolku pro efektivní altruismus, dělala 7 let v IT datové analýzy, ale pak dostudovala filozofii na Univerzitě Karlově a jala se věnovat výzkumu. Krátce na to byla zvolena do čela Spolku pro efektivní altruismus, a tak se jí stal koníček prací. Spolupracovala na řadě projektů týkajících se forecastingu epidemie, pomáhání školám během epidemie, megatrendů v ČR či výzkumu demokracie a organizovala MeasureCampy. V efektivním altruismu se angažuje od roku 2017 například organizováním Letní školy umělé inteligence sladěné s lidskými hodnotami. Ve volném čase zpívá a skládá hudbu, hraje RPGéčka, chodí po horách a čte.

Co je to ten efektivní altruismus a jak to souvisí s kariérou? Jaká kariéra má smysl? Jak zjistím, co má smysl pro mě? Co jsou ty důležité oblasti, které je potřeba měnit? Co když nemám žádné speciální dovednosti potřebné v těch oblastech? A jaká byla Hanky cesta ke změně?

Více se dozvíte na: https://www.efektivni-altruismus.cz/.

Během rozhovoru byly zmíněné tyto zdroje:


>> Vznik tohoto dílu umožnil projekt Charlie Gaming - váš průvodci po NFT galaxii, který vám denně přináší zářivé novinky, rozbory her, přehledné návody, ale také Charlieho slovník, který vás seznámí se základními pojmy v digitálním světě. Charlie Gaming vyhledávají nejzajímavější projekty na trhu, účastní se jejich testování a podílí se na vývoji. Buďte s nimi u zrodu nové éry her a životního stylu -> sledujte novinky a zapojte se do největší NFT komunity v ČR na https://www.charliegaming.cz 🚀<<