Vím, jak předávat firmu - Martin Palička

Season 1, Episode 111,   Jun 20, 2023, 01:00 AM

Co vedlo Martina k rozhodnutí předat vedení firmy? Jaký proces na to zvolili? Na jakých principech svobodné firmy Etnetera funguje, proč a kdy s nimi začali?

Martin Palička se v oblasti internetu pohybuje již od roku 2000. V posledních  12 letech s roční přestávkou řídil společnost Etnetera (nyní Etnetera Core), která se zabývá vývojem webových aplikací na míru. V dubnu letošního roku předal výkonné řízení kolegovi a zůstává v pozici přesedy představenstva skupiny Etnetera Group, kterou se jim v posledních letech podařilo kolem Etnetery vybudovat. Všechny firmy spojuje silný důraz na firemní kulturu a snaha pomoci klientům v procesu digitální transformace. Martin je zastánce maximální transparentnosti a zapojení zaměstnanců do řízení firmy, přičemž se často inspiroval koncepty "svobodné firmy" a "štěstí v práci".

Jaké jsou principy fungování svobodné firmy, kdy s tím začali a proč? Kdy a proč Martin dospěl k rozhodnutí předat vedení firmy? Jaký proces na to zvolili? Jakou roli hraje ve firmě Správní rada (Advisory Board) a jaké má výhody? Jak celá skupina funguje?

To vše se dozvíte v tomto díle podcastu 🤩.