NET: ONDŘEJ HORÁK, KRISTÝNA KOČOVÁ

Season 1, Episode 10,   Apr 15, 2023, 10:43 AM

Kreativní Praha je také úzce navázána na mezinárodní síť kreativních center European Creative Business Network a díky tomu se na podzim 2022 v Praze sjeli odborníci z mnoha odvětví kreativních průmyslů na konferenci ECIS, jejíž hlavní teze v rozhovoru artikulujeme.

Záznam konference, jejíž hlavními tématy byla budoucnost, zelená tranzice a udržitelnost v umění, najdete na Youtube kanále Kreativní Prahy zde pod hesly ECIS DAY 1 - 2, to nejdůležitější pro vás shrnujeme v podcastu.

Desátý díl podcastu NET se věnuje umění z pohledu evropského art managementu. Proč je kultura dobrá investice? Jak se v příštích letech promění evropská kulturní politika a ekonomika kultury? A jak mohou kreativní odvětví přispět k tomu aby byl přechod na „zelený deal” krásný? 

O možnostech rozvoje kulturních a kreativních odvětví na úrovni EU hovoříme s Ondřejem Horákem a Kristýnu Kočovou z Kreativní Prahy, kanceláře, která podporuje koncepční rozvoj kultury a kreativních odvětví v metropoli pod patronátem pražského magistrátu.