BV MARKET INSIGHT #10 „Rozpočet se momentálně řítí do vysokých záporných čísel."

Jun 14, 2023, 09:11 AM

Doc. Petr Budinský se v Market Insight tentokrát zaměřuje na dvě velmi aktuální témata: inflaci a plnění státního rozpočtu v květnu 2023. Inflace se zatím stále drží na dvouciferných číslech, ale i nadále vykazuje klesající trend a jednociferné hodnoty bychom se mohli dočkat už v létě. Vývoj schodku státního rozpočtu se bohužel tak pozitivně nejeví. Na příjmové straně chybí desítky miliard, jediným řešením je tak omezení výdajů. Do jaké míry může pomoci konsolidační balíček a co by pro stát znamenalo vytěsnění akcionářů společnosti ČEZ? Poslouchejte názor experta v novém Market Insight!

Chcete vědět, co v současnosti hýbe ekonomikou? Doc. Petr Budinský Vás během několika minut provede těmi nejdůležitějšími událostmi, zaostří na aktuální ekonomickou situaci a nastíní také výhled na další dny.

Jsme mezinárodní investiční skupina Progresus, která spravuje rozmanité portfolio inovativních firem a projektů. Podnikáme především v oblasti realitního developmentu a výrobního průmyslu. Máme zázemí v České republice, působíme po celé střední Evropě a chceme naše aktivity dále rozšiřovat na západ od našich hranic.