PLAN_T: JAKUB KODL A LUKÁŠ NOVÁK

Season 2, Episode 4,   Jul 18, 2023, 01:00 PM

Jak funguje mladá privátní galerie Kodl Contemporary? Jaký vztah má s umělci? Kam směřuje? A co vyklíčí z nedávných dobrých aukčních výsledků?

Kodl Contemporary v Praze a Helsinkách představuje výběr děl od současných českých a finských umělců během tradičního Letního výtvarného salonu. Mezi nimi Lukáše Nováka, kterého jsme u této příležittosti přivítali ve studiu spolu s Jakubem Kodlem, majitelem Kodl Contemporary.

Výstavu v Praze v galerii Kodl můžete vidět od 19. června až do 31. srpna. Na pražskou expozici naváže výstava v Helsinki Embassy Gallery od  7. září až do 2. října 2023. Dalšími českými autory zastoupenými na výstavě jsou Rony Plesl a Ira Svobodová. Z Finska pak umělci Miika Nyyssönen, Vesa-Pekka Rannikko a umělkyně Leena Nio. 

V rámci Letního výtvarného salonu 2023 v Galerii KODL můžete navštívit komentovanou prohlídku s Lukášem Novákem a to 27. srpna 2023 od 16h. Mezi díly Lukáše Nováka, která jsou k vidění na Letním Salonu jsou interaktivní dílo Očista, světelný objekt Ego Child, dva skleněné objekty Pretty Mirage, tři vázy Ego Made. Všechna z nich se již prodala na výstavě v Praze, finští zájemci si tak budou muset na příležitost zakoupit si skleněný artefakt ještě počkat.