Trime Podcast #29 s Jakubem Přibylem - Bílkoviny ve stravě

Episode 29,   Aug 19, 2023, 08:00 AM

Bílkoviny jsou asi ze všech 3 skupin makroživin nejsložitějším tématem. Zařadit do naší stravy sacharidy a tuky není totiž tak obtížné, jako je tomu u kvalitních bílkovin. 
Kromě toho, že strava většiny populace je převážně postavená na sacharidovém základě a bílkoviny v jídelníčku často chybí, se navíc také chybuje ve složení a rozmanitosti bílkovin, případně v jejich samotném načasování během dne. 

Každý z nás je jedinečný a má jiné požadavky na příjem mikro- i makrosložek v potravě. Přesto však existují obecná pravidla, podle kterých se může orientovat i člověk, který není výživovým expertem. 

Poslechněte si rady a doporučení Jakuba Přibyla, autora receptur Trime a výživového specialisty. Díky své dlouholeté praxi má zkušenosti s výživovým profilem sportovců, manažerů, dospívající mládeže, ale i nejmenších dětí. 


Další díly Trime podcastů naleznete také na: https://trime.cz/blogs/podcast
nebo na našem YouTube kanále: https://www.youtube.com/channel/UCFod6lmnGVNto3kYax2T2zQ

Sledujte nás:
Instagram: https://www.instagram.com/cztrime/
Facebook: https://www.facebook.com/trime.cz


Poslechem tohoto podcastu berete na vědomí a souhlasíte s tím, že tento podcast slouží pouze k zábavním účelům. Žádné informace a názory, které zde zazněly, nepředstavují radu. Jedná se pouze o osobní názory účinkujících a v žádném případě nemohou sloužit k diagnostickým, preventivním, léčebným, zdravotním nebo lékařským účelům, a to i přes to, že někteří účinkující osoby mohou být specialisty na dané téma. Informace poskytnuté v jednotlivých dílech podcastu jsou aktuální ke dni vydání příslušného dílu a s postupem času se jejich pravdivost a aktuálnost může měnit. To, jak naložíte s informacemi sdělovanými v tomto podcastu, zcela záleží na Vašem osobním úsudku a vůli; sdělované informace mají pouze motivovat posluchače k tomu, aby se řídili vlastním rozhodnutím v oblasti zdraví, zdravotní péče a stravování, které by mělo být učiněno ve spolupráci s odborným poskytovatelem zdravotních služeb. Před tím, než se rozhodnete užít jakýkoliv doplněk stravy, produkt či vyzkoušet metodu diskutovanou v tomto podcastu, nebo pokud máte zdravotní obtíže nebo dotazy týkající se Vašeho zdravotního stavu, kontaktujte svého poskytovatele zdravotních služeb či svůj zdravotní stav zkonzultujte s jiným odborníkem a vždy pozorně čtěte příbalovou informaci. Berete na vědomí, že poskytované informace nejsou informacemi oficiálně zveřejněnými Evropským úřadem pro bezpečnost potravin ani jiným obdobným orgánem. Neneseme žádnou odpovědnost za případnou újmu, která Vám vznikne v důsledku nesprávného naložení se sdělenými informacemi. Souhlasíte s tím a zavazujete se, že proti nám nebudete vznášet žádné nároky související s újmou, která Vám případně vznikla špatným naložením s touto informací. Pokud s tímto prohlášením nesouhlasíte, prosíme, přestaňte náš podcast neprodleně poslouchat a odebírat.
Pokud budete mít jakékoliv dotazy nebo připomínky, neváhejte se na nás obrátit.