Vyřazená oblast nebo kulturní centrum? Rozhovor o Broumově a dětské galerii Lapidárium s Radkem Wohlmuthem

Episode 29,   Sep 13, 2023, 11:00 AM

Tentokrát se vydáváme do Broumova, komplikované oblasti bývalých Sudet, kde ale vyvstává úžasné centrum umění a kultury, Broumovský klášter. V barokním komplexu navštěvujeme kromě kláštera samotného také klenot mezi galeriemi (nejen) pro děti: Lapidárium. Unikátní prostor pro kreativní seznámení s uměním poskytuje galerie pod kurátorskou taktovkou Radka Wohlmutha, doprovodné programy zajišťuje Pavla Semeráková.

Jaká výstava v Broumově právě proběhla a na co se tam můžete těšit? Proč stojí za to tam děti, ale také dospělé vzít? A jak funguje celý komplex kláštera dohromady, co je kolem za nádhernou přírodu a jaké další umělecké a kulturní vyžití tam můžete zakusit? Pojďte se s námi ponořit do popisu naší výpravy na kraj republiky, ale také do rozhovoru s kurátorem Radkem Wohlmuthem, který se rozpovídá nejen o konceptu galerie samotné, ale také o svých dalších projektech a o životě jako nezávislý kurátor.

Pro více informací a novinek z umělecké scény sledujte  náš Instagram, Facebook nebo LinkedIn, všude jsme jako Kunsthistoričky!