Snart öppnar Kreativum! 4 november 1998

Nov 04, 2023, 01:52 PM

Ett kvartssekel sedan Kreativum öppnade i en gammal textilfabriks övergivna lokaler. Det hela kallas för ett upptäckarcentrum och vänder sig till alla åldrar. Så här står det i Wikipedias notis: "ett vetenskapscentrum i Karlshamns kommun, Blekinge. Kreativum startades av en ideell förening med uppfinnare: "Kreativt och Tekniskt Forum". 1999 invigdes Kreativum av kung Carl XVI Gustaf.

Kreativum verkar för upplevelsebaserat lärande, dels med interaktiv utställning dels med pedagogiska program. Naturvetenskap och teknik finns i fokus, men även innovationer och lekfullt lärande. På Kreativum kan man titta på pedagogiska filmer i en MegaDome biograf, en av två i Sverige." Foto: Dependability, Wikipedia

I slutet av år 1998 öppnade Kreativum, en kombinerad nöjesanläggning, bio och utbildningsinstitution med målet att öka intresset för teknik. I november detta år pågick förberedelserna för fullt och chefen Anders Strange gav Ingemar Lönnbom en möjlighet att vandra runt i den gamla industrilokalen i Strömma, norr om Karlshamn.