Cholesterol a jeho vliv na rozvoj kardiovaskulárních onemocnění s MUDr. Matejem Kohutiarem Ph. D.

Episode 157,   Nov 16, 2023, 04:39 AM

Cholesterol je chemická sloučenina, bez které se naše tělo neobejde. Jeho vysoké hodnoty však straší velkou část naší populace. 🤯 Pojď se na něj podívat blíže společně s naším hostem MUDr. Matej Kohutiarem Ph. D.

Co se v epizodě dozvíš?
👉 Co je to cholesterol
👉 Jaké funkce má v našem těle
👉 Jaké je jeho spojitost s kardiovaskulárními chorobami
👉 Jak si udržet jeho hladiny ve zdravé normě
 👉 Jak jsme na tom s cholesterolem v ČR
👉 A mnohem více

Příjemný poslech! 🎙

💛 Podpoř naši tvorbu na Darujme a zapoj se do naší mise: https://www.darujme.cz/projekt/1200879

⌨️ Naše sociální sítě:
📱 INSTAGRAM https://www.instagram.com/loonocz/
📱 FACEBOOK https://www.facebook.com/loonocz
📱 TikTok https://www.tiktok.com/@loonocz 

👥 Dnešní host: MUDr. Bc. Matej Kohutiar Ph.D. vystudoval obor všeobecné lékařství na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy a dále vystudoval obor Chemie a analýza potravin se zaměřením na výživu na Vysoké škole chemicko-technologické. V rámci postgraduálního studia se věnoval problematice volných radikálů a oxidačního stresu a jejich vlivu na metabolismus srdečního svalu.

Působí jako vysokoškolský pedagog a přednáší předmět lékařská chemie a biochemie; výživa v prevenci civilizačních chorob a mezioborově také nutriční toxikologii. Vede semináře určené pro další vzdělávání odborníků, je členem redakční rady časopisu Výživa a potraviny. Je autorizovanou osobou Ministerstvem zdravotnictví ČR pro kvalifikaci v oboru Výživový poradce. Jeho cílem je vzájemné propojení oborů a dosažení nejlepších možných výsledků s ohledem na současný stav poznání.