Co nás překvapilo za více než 30 let ve finančním světě

Episode 70,   May 26, 10:05 PM

Vladimír Fichtner i Josef Podlipný začínali ve světě financí v roce 1991.
Za více než 30 let nasbírali spoustu zkušeností a potkala je příjemná i nepříjemná překvapení. Některé z nich sdílí v této epizodě podcastu Mezi Rentiéry.

Vladimír vzpomíná na své první setkání s klientem, který prodal firmu a přišel s 500 miliony, a jak ho překvapila úroveň prezentací privátních bank. Ty byly často nesrozumitelné a zaměřené více na prodej produktů než na skutečné potřeby klientů. To vedlo Vladimíra k vytvoření úspěšného modelu, který je založen na dlouhodobém úspěchu a odměňování za výsledky.

Josef přidává své zkušenosti z devadesátých let, kdy bankovnictví teprve začínalo. Mluví o tom, jak klienti často nedostávali, co potřebovali, i když jasně vyjadřovali své požadavky. Upozorňuje také na to, jak málo lidí je připraveno na nepředvídatelné situace, a jak je důležité mít plán pro případnou ztrátu energie či elánu.

Dalším překvapením je krátkodobost versus dlouhodobost. Vladimír popisuje, jak je důležité mít dlouhodobou vizi a co jej zklamalo na přístupu některých bankéřů movitých lidí. 

Na závěr se Josef zamýšlí nad tím, jak málo rodin přemýšlí o udržení rodinného bohatství v dlouhodobém horizontu a jak důležité je předávat zkušenosti a know-how mezi generacemi. 

Nenechte si ujít epizodu plná konkrétních zkušeností Vladimíra a Josefa, kteří ve finančním světě strávili více než polovinu svého života.