Derfor elsker tobaks- og medicinalfirmaer helbredstjek

Season 1, Episode 10,   Mar 31, 2017, 12:02 PM

Databaser skaber tids-vindue til Dansk Vestindien

I forbindelse med 100-året for salget af de Dansk Vestindiske Øer, har Rigsarkivet og Det Kongelige Bibliotek digitaliseret deres materiale om øerne. Rigsarkivet alene har 1,3 kilometer hyldeplads med gamle arkiver om den tidligere koloni. Nu er alt dette altså blevet gjort tilgængeligt for offentligheden. Der findes både billeder og arkiver fra kolonitiden.

Er der en aldergrænse for angst?

Hvis du skal have tilskud til psykologhjælp, fordi du har angst, skal du være mellem 18 og 38 år. Men denne øvre og nedre grænse giver ikke nogen mening, mener forskere. Der mangler simpelthen evidens for, at sygdommen, som hvert år koster staten 9,3 milliarder kroner, er aldersbetinget. Tidligere var der også et aldersloft på 38 år for depressionsramte, hvis de skulle have tilskud til psykologhjælp. Men det har man nu fjernet.

Vi har også været forbi historien om, at helbredstjek ikke virker. Ifølge en forsker forsøger man alligevel stadig at indføre helbredstjekkene, fordi der en økonomisk fordel for tobaksindustrien og medicinfirmaer. Alt dette kan du høre meget mere om i ugens podcast.

Medvirkende

  • Klinisk professor Torben Jørgensen 
  • Forsknings bibliotekar Mette Kia Krabbe Meyer 
  • Arkivar Niklas Thode Jensen 
  • Journalist Ida Eriksen

Vært og producent: Jais Baggestrøm Koch
Musik: Jais Baggestrøm Koch