Petr Kovařík: Čokoláda v obchodech je mrtvá hmota

Episode 22,   May 18, 2020, 01:30 AM

Vstoupil do firmy své přítelkyně, podařilo se mu razantně zvýšit obrat, expandoval do zahraničí, otevřel obchody v Ománu a pak přijde studená sprcha. Pandemie koronaviru, restriktivní opatření, uzavření obchodů, zákaz cestování a drsný pád obratu. Přesto se ve firmě Steiner&Kovarik - Pražská čokoláda nezastavili a dál vyrábí čokoládu. Dodávají ji hlavně tam, kde pomůže: lidem v první linii, kteří nám nejvíce pomáhají v tomto těžkém období.

Během rozhovoru Vám prozRADIMe, jak dlouho trvá cesta od kakaového bobu k tabulce kvalitní čokolády. Jak vlastně vyrábějí slovutné pralinkárny čokoládu a v čem je rozdíl proti Pražské čokoládě. Co všechno čokoláda obsahuje a proč byste ji měli jíst. Dozvíte se, co opravdu kupujete v supermarketech v krásných obalech a poRADIMe vám, jak se i v té obrovské nabídce zorientovat a nešlápnout při nákupu vedle.

Povídali jsme si, jak se česká firma, která používá české suroviny a poctivou českou práci, dostala do Ománu a proč tamní ministr otevíral obchod Pražské čokolády. Petr vypráví jakoby nic o začátcích Pražské čokolády. Přitom by mohl přednášet na vysokých školách, jak byste měli dělat obchod. Nezapomněli jsme ani na ryze chlapské téma: auta. Petr prozradí, že pracoval v automobilovém průmyslu, jaká značka mu přirostla k srdci a v jakém autě jezdí a proč.

Petr je multitalent. Bývalý zaměstnanec, podnikatel, filozof a spisovatel. Vydal knihu Síla hotentota. Název mě překvapil, Petra jsem se na něj zeptal a společně Vám zcela otevřeně prozRADIMe, jak název vznikl a o čem kniha je.

Petr mi na natáčení přinesl tašku plnou čokolád. Fakt velkou tašku. A 2 dárkové boxy s logem Fascinating Academy. Myslel jsem, že budu čokolády od Petra rozdávat klientům. Chyba. Místo toho jsem nakoupil další nejen pro nás, ale i pro nevidomé z firmy Transkript online, kteří pro mě přepisovali knihu Argumenty nefungují | Nový zákon vyjednávání.

Proto dovolte osobní vzkaz: Petře, díky, Vaše čokoláda dělá spoustu radosti lidem, kteří si to zaslouží. Přijde mi skvělé, že v době, kdy se Vám nedaří, posíláte dvojnásobek objednávky - 1 část objednateli a druhou část lidem, kteří si ji zaslouží. Skvělá práce, máte můj obdiv a získal jste ve mně věrného fanouška.

@PetrKovařík
@Steiner&Kovarik