Dana Makovičková: O podvodnicích a pseudokoučích bych mohla napsat knihu

Episode 26,   Jul 13, 2020, 01:30 AM

Dana Makovičková je doktorka psychologie, koučka, mentorka, manažerka. Na rozhovor dorazila s lehce podezřívavým úsměvem. Během 30 vteřin emocionálně naplnila prostor, chrlila jednu vtipnou narážku za druhou a když jsme jí z legrace řekli, že je kolega vlastenec, a proto si na hýžďový sval nechal vytetovat českou trikolóru, pomalu si posunula brýle, nadechla se, vydechla a pak se na nás bezelstně usmála: „Pánové, to bych chtěla vidět ve srovnání u obou. Domluvte se, kdo půjde po natáčení první na prohlídku.” :D

A to je právě Dana. Danu nepřekvapíte, protože to, co radí jiným, také sama umí. Danu nepřekvapíte, protože má roky zkušeností. Danu nepřekvapíte, protože se neživí koučováním, ale poskytuje komplexní pomoc. Danu nepřekvapíte, protože se na Vás dokáže emocionálně napojit.

Dana taky skvěle mluví a rozhovor s ní jsme nemuseli stříhat. Dana Vás během pár minut provede lidským mozkem a jeho vývojem za miliony let. ProzRADIMe Vám, jak myslíte, jak se chováte a co Vás vede k Vašim pozitivním nebo negativním reakcím. A jak se snadno naučíte ovládat sami sebe a své emoce. Dana se v rozhovoru taky velmi ostře opřela do kurzů, koučů a terapeutů. „80 % kurzů je k ničemu.”

Samozřejmě se mi hned povedlo udělat chybu v odborném označení Daniny specializace. Schválně, jestli ji najdete. Napište mi na LinkedIn pod příspěvek ze dne 13.07.2020, jakou chybu jsem udělal a současně, co se Vám na Daně líbí, a připojte hashtag #ArgumentyNefungují. 3 z Vás s Danou vybereme a 20.07.2020 dostanete knihu #ArgumentyNefungují • Nový zákon vyjednávání jako odměnu.

Dana upozorňuje na to, že když se Vám někdo nelíbí, většinou to je o Vás, ten druhý za to nemůže. O sobě říká, že je perfekcionistka. Když jsem jí poslal fotky z natáčení, všechny odmítla se slovy: “Chtěla bych, abychom na nich vypadali dobře oba, abyste se tam usmíval, byl tam Váš úsměv a hodinky.” To je nadlidský úkol, nerad se fotím. S mým argumentem: “Důležité je, že vypadáte na fotkách skvěle Vy,” mě vyhodila. Dohodli jsme se, že použijeme fotku beze mě a podle mě to je jedna z nejlepších fotek, jakou jsem pro podcast měl. Daně to neuvěřitelně sluší a nekazí jí to kakabus Radim. :) Dana je perfekcionistka a ani na ni #ArgumentyNefungují.

RADIM Vám: tento podcast si pusťte. Protože Vám ukážeme, jak můžete sami na sobě pracovat, jak poznáte rozdíl mezi koučinkem a terapií, jak si uvědomíte, proč některé věci vidíte černě nebo jak si zlepšíte život. A kdyby Vám to nestačilo a chtěli byste víc, zavolejte Daně.

@DanaMakovičková