03: BOLIGDRØMMER - Drømmen om et fellesskap

Sep 24, 2020, 05:00 AM
Har du som by- og stedsutvikler hørt ordene felleskap, medvirkning og egeninnsats på jobb i det siste? Kanskje noen som har nevnt Vindmøllebakken i lunsjen? Vi bringer en 50 år gammel pitch fra Nesodden på bordet.

Gata heter Blåbærstien. Et pilotprosjekt fra 70-tallet som ble realisert med idealene om fellesskap, egeninnsats og medvirkning. I tillegg var det et rimelig boligprosjekt som skulle være for folk flest.  Vi snakker med arkitekten bak prosjektet og en som bor i området dag. Hør mer om hvordan man fikk det til og hvorvidt idealene har stått seg over tid. 

 Gjester:
Øistein Mangseth
Sigurd Kihl

Produsert av:
Ragnhild Augusten
Karoline Birkeli-Gauss

Musikk:
Petter Winther

Aug 28, 8:00 AM


BOLIGDRØMMER
Boligdrømmer er en serie på fire episoder som utforsker etablerte visjoner i moderne boligbyggeri. Hvilke idealer lå til grunn for å bygge nettopp slik? Og står boligområdene seg over tid? 

Første episode er en samtale med boligforsker Jon Guttu som tar oss med på en historisk reise fra tidlig 1800 tallet og frem til idag. Deretter ser vi nærmere på tre forskjellige boligprosjekter med tydelige visjoner om det å bygge bomiljø på 50-tallet ved Lambertseter, 70-tallet ved Blåbærstien og 2000-tallet ved Løren. Episodene består av samtaler med lokale beboere og eksperter på ulike tema.