Petr Kaczor: Chtějte více od krabice

Episode 43,   Mar 22, 2021, 02:30 AM

Petr Kaczor se celý svůj život věnuje obalům. Je obchodním manažerem ve společnosti THIMM. Jednoho z největších výrobců vlnité lepenky a obalů z ní. Dělá návrhy obalových řešení a prosazuje nové obalové trendy. 

Na natáčení dorazil se širokým úsměvem, velmi dobrou náladou a s plnýma rukama. Vlastně jsem asi ještě neviděl obchoďáka, který tak autenticky miluje své produkty. Když začal Petr vybalovat různé typy krabic, proběhlo mi hlavou: “Petře, Vy byste mohl být vzorem pro obchodníky u kterékoli světoznámé značky. Prodáváte srdcem, nadšením a nasazením.”

Petr strávil větší část profesního života jako nákupčí. Nakupoval obaly a krabice. Pak změnil stranu. „Snem většiny mých kolegů je přejít právě do pozice nákupčího. Vychutnat si toho prodejce do posledního sousta. Moje kariérní změna je pro ně nepochopitelná. Já toho nikdy nelitoval,” říká Petr.

S Petrem jsme si povídali, jaká úskalí čekají na prodejce, který moc vidí do výroby. Prozradil mi, v čem je THIMM napřed, s jakými požadavky přicházejí zákazníci a jestli si s nimi dovedou vždy poradit. 

Zjistil jsem, co stojí za zmenšováním všech obalových materiálů. Tomu neuvěříte. Ekologičtí aktivisti to nejsou. 

„Nudná krabice nemusí vůbec být nudná. Snažíme se udělat obyčejnou krabici víc sexy. Prostě si z ní udělejte parťáka pro logistiku i marketing. Chtějte více od krabice, může Vám změnit život,” říká Petr Kaczor.

Společně Vám prozRADIMe, co nevědí e-shopy. Dozvíte se, jak se vyrábí obal pro bezobalové řešení. I to, jestli ještě vůbec budou továrny potřebovat lidi. 

Petr prodává krabice. Vlastně ne. Petr neprodává. Petr z Vás udělá během několika málo minut fanouška krabic. A ještě byste s ním rádi zašli na pivo. Dokázal bych si s ním povídat dlouhé hodiny. 

RADIM Vám pusťte si tenhle podcast. Dozvíte se, jak bude vypadat krabice budoucnosti a jaké největší výzvy čekají na obaláře.

@PetrKaczor
@THIMM