Realitní týden: Win-Win je vyjednávací nesmysl

Episode 45,   Apr 19, 2021, 01:00 AM

Miro Babka a Hanka Petržílková mě pozvali, abych se vyjádřil k vyjednávání . Win-Win. 

S Mirem jsme si o Win-Win dlouho povídali. V rozhovoru prozRADIM celou jeho historii.

Win-Win ve vyjednávání je překonaný princip. Je to nesmysl. Přesto ho stále spoustu lidí používá. Dokonce i Harvardská univerzita zásadním způsobem upravila své vyjednávací principy. Povím Vám, co za tím stojí. 

Mám zkušenosti s firmami, které mají Win-Win jako jednu ze svých hodnot. ProzRADIM Vám, jak s nimi jednat. Jak mluvit s člověkem, který má Win-Win jako nastavení mysli. PoRADIM Vám, jak s ním vyjednávat. 

S Mirem jsme si povídali o tom, v čem by měli přidat realitní makléři. Dostali jsme se i k politice. Oběma stranám chybí jedna zásadní věc. V našem rozhovoru se dozvíte jaká. 

Neberte si drobky, které padnou pod stůl. Nedělejte ústupky. A nikdy ve vyjednávání nedělejte kompromis. Kompromis je nebezpečná lenost, která vede k tomu, že dostanete půlku toho, co chcete a půlku toho, co nechcete. 

Na každé Vaše vyjednávání se připravte. Chtít nestačí. Vaše přání nikdy nemůžete vyjednat. Vyjednávat můžete o svých požadavcích. Vyjednat můžete dobrou dohodu. Vy vždycky chtějte tu nejlepší.

RADIM Vám dobře. Pusťte si tenhle podcast. ProzRADIM Vám nejdůležitější věci při vyjednávání. ProzRADIM Vám nejčastější chyby. ProzRADIM Vám, jak poznáte dobrého vyjednavače.